2019.10.21. 17:00 – Lángoló

Panellakás, kínai piac - Itt a Caesar’s Bread második EP-je

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

caesar_s_bread_logoval.jpg

A Caesar’s Bread zenekart a kőbányai Szent László Gimnázium diákjai alapították 2015-ben. Dalaik emberi kapcsolatokról, a szerelem jó és rossz oldalairól, valamint társadalmi kérdésekről szólnak. 2016 végén jelentették meg első, Attention! címre keresztelt EP-jüket, 2017 májusában megnyerték a Müller Péter Sziámi & Friends által hirdetett dalfeldolgozó pályázatot, így augusztusban Sziámiék vendégei lehettek a Sziget Fesztivál Petőfi Rádió – VOLT Telekom Nagyszínpadán.  A az amúgy egyetemista tagok több, mint negyven koncertet adtak már, idén pedig megnyerték az ELTE-s zenekarok tehetségkutatójának, a Patinának a közönségszavazását, és elkészítették második EP-jüket.

A Panellakás, kínai piac EP-t Philipp László producer-hangmérnök otthonos kispesti házistúdiójában, az ABnormal Stúdióban vették fel. Eddig több mint száz zenekar dolgozott már itt, köztük a 30Y, a HS7, a Kiscsillag, a Supernem, az Apey & The Pea. A zenészek még tavaly kezdték a felvételeket, a keverés, mastering idén történt. Öt dal található rajta. Ezeket így jellemezték a tagok:

Szex a lépcsőházban

Tulajdonképpen a zenekar eddigi legnagyobb „slágere”. Hosszú évek folyamán alakult ki mostani, funky-s formája, Levi vadítóan szexi gitárszólójával. Ezt jó részben Philippnek köszönhetjük. Ehhez készült első hivatalos videoklipünk, ami szerintünk magáért beszél.

Ketten egyedül

Ezt a dalt Matyi írta, és a bridge kivételével ő is énekli. Ez az EP zenei kakukktojása. Itt kicsit visszavettünk a torzított gitárokból, a Ketten egyedült alapvetően egy visszafogottabb, tangós-bárzenés hangulat jellemzi. A lírai én részegen próbál mélyen becsajozni egy kocsmában. 

Farmering Blues

A zenekar első dala. Lírai balladának szántuk eredetileg, azóta eléggé felkeményedett. A szöveget Áron és Matyi írták, ahogy a következő két dalét is. Azóta is keressük, hogy miről szól tulajdonképpen. ☺ Legvalószínűbb, hogy egy nehezen behatárolható pubertás tudatállapot jut benne kifejezésre, ami a dal végén hallható pappaparapammos részben –, ahol Áron megőrül –, eszkalálódik igazán.

A nyelvünk hegyéről

Egy párkapcsolatban érzett társas magány életunt momentumai. Kimondottan alteros felkapaszkodás a nyelvünk hegyére, onnan fejesugrás a kommunikációs gátlások világfájdalommal teli birodalmába. Ez az a dal, ahol Ábelnek, az örökmozgó dobosunknak sikerült egy kicsit visszafognia magát. Ez tőle kiemelkedő csúcsteljesítmény.

Gyermek

Kamaszos kapunyitási pánik, Geri fílinges basszusszólójával.

Az EP bemutatója november 2-án lesz a Dürerben, jövő évben pedig szeretnék az anyagot kisebb, vidéki klubokban, pubokban is bemutatni.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


caesars bread #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása