2019.11.11. 11:11 – Prieger Zs.

Amikor a lelkész lánya felfalja a színpadot - Lizz Wright Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

m_lizz_wright_photo_by_jesse_kitt_415_cut.jpg

A templomi éneklésből jött és meg sem állt a legnagyobb soul- és gospel-színpadokig. Ma este Budapesten kápráztat és tanít. Igen, a karizmatikus Lizz Wrightról van szó, akit sokan ma már generációjának legelismertebb jazz énekesnőjeként és zeneszerzőjeként tisztelnek. Programajánló a hajtás után! (Fotó: Jesse Kitt) 

Lizz izgalmas műsorába nemcsak a saját dalok meg a nagy, istenes kompozíciók, hanem a különleges akusztikájú feldolgozások is beleférnek. Kiválóan ad elő Nick Drake-et, értelmez újjá Dylant, ráadásul annak nagy transzcendens himnuszát, az Every Grain of Sandet. Olyan erős női előképeket idéz meg, mint Nina Simone, k.d. lang vagy Sister Rosetta Tharpe. Briliáns módon akrobatikus hangtornász, aki képzett producerként és szerzőként torokszorítóan mély és fura tartományokban is jól tudja érezni magát.

Nem hivalkodó, mégis elképesztően dinamikus, robbanékony, “helybőlszaltókra” képes, ugyanakkor rebbenékeny módon finom, asszociatív és érzékeny előadó, nem véletlenül térdel az eszesebb kritika már a lábai előtt évek óta. Ez a Georgia-i hölgy, aki lelkész apja hatására tanulta meg a spirituális pőrére vetkőzést és a nagy volumenű zenés konfessziók előadását, ma este 8-kor falja fel a színpadot a budapesti MoMKult-ban, kár lenne kihagynunk. Kedvcsinálóként jöjjön néhány olyan dal, amit mindenképpen érdemes meghallgatni ráhangolódásként. 

A legújabb, Grace című album felvezetője, a Barley. 

Wright csodálatos Dylan-adaptációja, az Every Grain Of Sand, kamaraelőadásban. 

A 2007-es My Heart.

És végezetül a Hit The Ground a 2005-ös Dreaming Wide Awake című albumról.

További információk a koncert Facebook-eseményén


jazz programajánló koncert hír soul get closer gospel lizz wright



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása