2019.11.24. 14:56 – Lángoló

Take Wing - Itt az EiLEMA új EP-je

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

eilema_press_2019_4.jpg

Megjelent a világ (és Magyarország) második rhythm’n’grunge zenekarának a bemutatkozó EP-je. Az az EiLEMA zenekar Take Wing címet viselő anyagán három dal található, két grunge-osabb, melankolikusabb darab és egy pörgős, már majdnem punkos nóta.

A zenekar Amáliák néven alakult (a világ első rhythm’n’grunge zenekara, ahogy ők mondják magukról) még 2016-ban, erről ezt mondják:

Eleinte poénnak indult az egész, azt mondtuk, hogy ne kocsmába menjünk, ha már találkozunk, hanem közben csörömpöljünk egyet, hisz’ mindegyikünknek hiányzott már nagyon a zene, ez sajnos az utóbbi években háttérbe szorult. Aztán egyszer csak elkezdtünk saját dalokat összepakolni és működött, már másoknak is meg mertük mutatni, összehoztunk egy kislemezt, amiről jó kritikákat kaptunk.

Aztán lett az EiLEMA:

Ez nem egy gimis zenekar, mindannyian felnőttek-, sőt, családapák vagyunk. Ez benne is van a zenében: a 90-es években nőttünk fel, azokat a zenéket szeretjük, azzal az őszinteséggel és alázattal állunk a zenéhez. De van benne bőven önirónia is, mégis milyen dolog már 40 évesen zenekart alapítani! A dalaink gyakran midlife crisis témájúak, amikor úgy igazán szembe jön és megüt a valóság.

A felvételek és a keverés a Grenma Stúdióban, Botlik Mátyás kezei között készültek, míg az artwork Jakab Péter (KlinikLabel, Jazzékiel) munkája.

Ők azt mondják, hogy ha szeretted a 90-es évek rockzenéjét, akkor mindenképpen szánj rájuk 13 percet (ez nagyjából 2 km futás, 3-4 km autózás a dugóban, vagy 8 BKV-megálló):

Az EP-bemutató koncertre november 28-án kerül majd sor a Trip Hajón olyan zenekarok társaságában, mint az All Star Goulasch Metal Orchestra, akik olyan klasszikusoktól játszanak mint a Sepultura, Slayer vagy a Pantera, illetve a füstös stoner-metalban utazó Buso von Kobra.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier #hangfoglaló2019 eilema



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása