2019.12.03. 12:48 – Lángoló

Magyarország az egyik legnagyobb tehetségbefogadó Európában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

apey_and_the_pea_hu.jpg

Ahogy minden évben, úgy idén is leltárt készített a hollandiai Eurosonic Noorderslag showcase fesztiválhoz köthető European Talent Exchange Programme (ETEP). Az alapos számolás után kiderült, hogy a programjukban részt vevő 164 előadó összesen 391 koncertet adott 36 országban, és mindezt csak 2019-ben. 

Magyarországon, hasonlóan az előző évekhez, idén is a Sziget Fesztiválon lépett fel a legtöbb európai tehetség, szám szerint 12, ezzel pedig a Sziget a negyedik az ETEP-es európai fesztiválok ranglistáján. A magyar zenekarok közül idén az Apey and The Pea (jelenlegi nevén Lazarvs) lépett fel a Tallinn Music Weeken, tavaly pedig a Mörk vett részt három fesztiválon (Spring Break Showcase Festival & Conference, Tallinn Music Week, Waves Vienna) valamint a Dope Calypso kettőn (Reeperbahn Festival, Westway LAB / Westway Festival). 

A dániai és lett exportirodák nyitásával még több fellépési és kapcsolatépítési lehetőség adódott és adódik a résztvevő országok előadói számára, és nem csak Európában. Utóbbi kör ráadásul jövőre még tovább bővül, már várhatóan 11 Európán kívüli fesztivál fogadja majd az ETEP-es csapatokat, köztük a már biztos Playtime fesztivál Mongóliában, és ha valami, akkor ez igazi kuriózum lesz.

A 2003-ban indult ETEP olyan előadók karrierjének adott lökést az elmúlt 17 év során, mint jelenleg a szupersztráság kapujában álló Dua Lipa, a már rég szupersztár Calvin Harris, a Franz Ferdinand, James Blake, MØ, a Noisia, az Editors, a Kooks, az XX, a Within Temptation vagy a Years & Years.


etep



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása