2019.12.16. 11:34 – BSZL

Rage-hangulat a Dürerben – Stray From The Path-koncertajánló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

December 17-én újra Budapestre érkezik a Stray From The Path, hogy ismét bebizonyítsa rátermettségét többek között arra, hogy a Rage Against The Machine-hoz hasonlíthassuk, gitár riffek és mondandók tekintetében egyaránt. Ráadásul népes társaságot hoznak magukkal a keresztény metalcore The Devil Wears Prada, a Gideon és a Loathe tekintetében. Aki valaha megmozdult már a metál és a hardcore ilyen ötvözése hallatán, annak kétséget kizáróan a Dürer Kertben a helye kedd este.

A turné egyetlen angol résztvevője, azaz a Loathe kezdi a bulit a 18:30-as kapunyitás után. Ők a metalcore-t nu és progresszív elemekkel vegyítik. 2014-es indulásuk óta két EP-t és egy stúdió albumot hoztak össze, de már úton van a második album, I Let It In And It Took Everything címmel érkezik február 7-én. 2018-ban két jelölést is kaptak feltörekvő zenekarként. Zenéjükben jelen van a tiszta ének és az üvöltés dinamikája, néhol pedig megjelenik a deathcore és az industrial beütés. Szövegviláguk által egy koncept-zenekarról van szó, akik minden albummal egy külön világot hoznak létre. Az élő előadásuk, mozihoz hasonló élmény lévén megosztó jelenség.

Utánuk az amerikaiak közül elsőként a Gideon lép színpadra. Ők a metalcore-ba punkos és melodikus elemeket csempésznek. Októberben jelent meg ötödik nagylemezük Out Of Control címmel, a 2017-es nagysikerű Cold albumot követően. A februárban kiadott No Love/No One EP-vel egy keményebb irányba mentek, ettől függetlenül zenéjük magja továbbra is a klasszikusabb metálból táplálkozik. A koncerten valószínűleg főleg a legutóbbi két lemezről szemezgetnek majd.

Harmadikként a The Devil Wears Prada folytatja a sort, szintén egy új albumot turnéztatva, ami szintén októberben jelent meg, és a The Act címet kapta. 2005-ös alakulásuk óta ez a hetedik stúdió albumuk. A sorban előző Transit Blues körüli tagcserék ellenére a zenekar él és virul, ezt remélhetőleg viszont láthatjuk majd a koncerten, ahol egyébként egészen színes felhozatalra számíthatunk. Ez abból a szempontból pláne jót tehet majd, hogy az új albummal a csapat egy rockosabb ösvényre fordult, elhagyva ezzel az eddigi biztonságos csapást.

Záróakkordként a főműsort szállító Stray From The Path-en és kolosszus gitárfutamaikon lesz a sor, hogy megmozgassák a közönséget. A szép lassan két évtizedes fennállás felé haladó zenekar szinte futószalagon szállítja az erősebbnél erősebb albumokat, amik közül a legfrissebb idén november elsején látott napvilágot. Az Internal Atomics aköré az üzenet köré épül, hogy a jelenleg ismert világunk ebben a formában már nem működőképes. Ez természetesen tökéletesen illik az összes általuk valaha hangoztatott gondolathoz, melyek főleg a világunk negatívumaira koncentrálva igyekeznek változtatásra sarkallni. A koncerten főleg az utóbbi három album kap valószínűleg szerepet, és felcsendülhet egy klasszikus feldolgozás is, a RATM-hasonlóságot erősítendő – jöhetnek a tippek, hogy vajon melyik lehet az a klasszikus!




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása