2019.12.20. 13:00 – Lángoló

Alig - Itt az Aurevoir új klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

aurevour.jpg

Hallottál már ethno beatről és magyar kocsmazenéről? Az Aurevoir. 2015 óta hozza a különleges elegyet, amely eddig kislemezeken, az „ethno-beat” bemutatkozó EP-n, illetve a tavaly megjelent „Kikötő” című első nagylemezükön köszönt vissza. Idén pedig már érkezik is a következő album, ami a „Forduló” címet kapta és hűen viszi tovább az eddigi Aurevoir. utat: kilépve a műfaji keretek közül, ötvözve a Kárpát-medence népzenéjét és az angolszász beat-folkot, fűszerezve magyar, cigány, ír és délszláv motívumokkal vagy éppen magyar költők verseivel. Az új lemezen azonban sokkal bátrabb és kísérletezőbb a nyolctagú zenekar, aminek első bizonyítékául szolgál a most megjelenő friss dal és klip, az „Alig”. A klip most készült novemberben a SuperSize Recording Stúdióban, viszont trükkösen a májusi dalfelvételt követi nyomon, amikor a tagok leköltöztek Átányba alkotótáborozni. Ott született a szerzemény, ami egyben az új lemez nyitódala is, és egyik fő különlegessége, hogy a három versszakot énekben is háromfelé osztották.

A december 29-én megjelenő album bemutató koncertjére a csapat első 2020-as fellépésén, január 11-én kerül sor az Akvárium Klub NagyHalljában, melyre már december elején elkapkodták az összes jegyet a rajongók.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier aurevoir #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása