2019.12.31. 16:30 – Szponzorált Tartalom

Karácsonyi levezetés - Ilyen volt a Telekom Electronic Beats Pop-up Friday bulija

Lángoló Galéria

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pénteken három Budapest Spots-os helyen jártunk és megnéztük, hogyan éreztétek magatokat a Központban, a TELEPen és a Printában a Telekom Electronic Beats Pop-up Friday buliján. Összesen 8 DJ: Lazy Calm RagaDj Nigga FoxSiagaThe Stanley ManeuverVedat AkdağLucas Croon, Aron Ya és Csörgő Marci próbálták lemozgatni az ünnepi felesleget rólatok, a fenti képek alapján sikerrel. (Fotók: Munkácsy Barbara) 

telekom galéria electronic beats



2019.12.31. 13:31 – Lángoló Gitárok

Új lemezzel tér vissza Magyarországra Tony MacAlpine - A gitáros március végén lép fel Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tonymacalpine2017_8551.jpg

Tavasszal visszatér Budapestre Tony MacAlpine, ráadásul friss anyaggal érkezik, hiszen 2020 első hónapjaiban jelenik meg a 2017-es Death of Rosest követő új album. Az amerikai gitárvirtuóz a tavalyi, The Electric Illusionist nevű turnéját folytatja, azonban jövőre mind a zenekar, mind a program megújul: a friss dalok mellett több olyan tétel is elhangzik majd, amit még sosem hallhattunk élőben. További részletek a hajtás után! 


programajánló rock koncert hír metal turné instrumental livesound tony macalpine gitárhős analog music hall



2019.12.31. 11:11 – Nihil_AK

Felújított változatban hozta ki újra az A-ha a Take on Me klipjét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

aha_4k.jpg

Valószínűleg a nyolcvanas évek egyik legismertebb klipje a rotoszkópos technikával készült, ceruzával rajzolt animációt és élőszereplős felvételeket egyaránt használó Take on Me, amely a norvég A-ha legnagyobb slágere volt, legalábbis ez az, ami még a The Sun Always Shines on TV-nél is hamarabb jut bárki eszébe, aki meghallja a zenekar nevét. A Steve Barron által rendezett, a maga idejében forradalminak számító kisfilmet most felújították, ami abból a szempontból is érdekes, mert bár abban az időben a legtöbb videót szalag formátumban vágták, az új, 4K-s változathoz az eredeti, 35 milliméteres filmre forgatott alapanyagot használhatták a restauráláshoz. Csúcsminőségű nosztalgiázási lehetőség a hajtás után, mi pedig megpróbálunk erőt venni magunkon, hogy ne adjuk az "A-ha élmény 4K felbontásban" címet a cikknek, hiszen az igazán nagy szégyen volna. A dalnak egyébként létezik egy úgynevezett "shittyfluted", azaz ordenáré módon szétfurulyázott változata - mivel e sorok írója több száz kilométert röhögött már végig ezt a rémséget hallgatva, az esti évzáró tivornyára hangolódva talán néhány olvasónk szintén hasznát veszi majd. 


pop rock new wave klip szintipop norvég take on me a-ha felújított változat régi-új



2019.12.31. 09:29 – Nihil_AK

Lotus for Oblivion - Új dallal jelentkezett a Subscribe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

subscribe_lfo.jpg

Úgy tűnik, a közönség lélekben szép lassan elkezdheti a készülődést a Subscribe új lemezére, amely a hírek szerint valamikor jövőre jelenik meg, és amelyen, ha minden igaz, hallható lesz a zenekar tegnap nyilvánosságra hozott új dala, a Lotus for Oblivion is. A hat és fél perces, komplex, rengeteg zenei finomságot tartalmazó szerzemény a tavasszal kihozott Darken the Vermillionhoz hasonlóan nem egy könnyű darab, de megéri a rászánt időt. A Subscribe 2020. május 22-én lép színpadra a Budapest Parkban, de ha valaki nem bírja addig, és nem csak a saját számokra indul be, akkor most pénteken is elcsípheti a zenekar RATM by Subscribe inkarnációját a Dürerben. Az új dal addig is a hajtás után meghallgatható.


magyar rock magyarország hír metal progresszív subscribe új dal



süti beállítások módosítása