2020.02.07. 16:32 – Lángoló Gitárok

Új előadásokkal, turnéval és Aréna-koncerttel ünnepli 75. születésnapját Hobo

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hobo_3.jpg

Földes László Hobo idén ünnepli 75. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán országos és erdélyi turnéra indul, amely március 20-án kezdődik a debreceni Lovardában. utolsó állomása pedig december 28-án, a Papp László Budapest Sportarénában lesz, ahol vendégekkel, meglepetésekkel, és ahogyan Hobo fogalmazott, egy igazi bulival várja a közönséget. Részletek a hajtás után!  

Hobo hét éve tagja a Nemzeti Színháznak, ahol jelenleg is négy előadása – Hé, Magyar Joe!, A Gulag virágai, Halj meg és nagy leszel, Tudod, hogy nincs bocsánat – van folyamatosan műsoron. Ezeket az esteket nemcsak a színházban, de országszerte is bemutatja - a Tudod, hogy nincs bocsánat című József Attila-estjét 2005 óta 473-szor játszotta már el, összesen körülbelül nyolcvanezer néző előtt.

Előkészületben van két új saját előadása, melynek bemutatói a Nemzeti Színházban lesznek. Az „Utcazenész” a magyar popzenét mutatja be a hatvanas évektől, a Táncdalfesztiváloktól a Ki mit tud?-okon át napjainkig. Mindezt egy lecsúszott, vén utcazenész mondja el, aki végigcsinálta az egészet. A „31 dosszié” szintén beszédes cím: Hobo harminc év után kikérte az anyagait az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából, amely feljelentéseket, vizsgálati anyagokat, jegyzőkönyveket, besúgói jelentéseket, sőt novellákat is tartalmaz. Ezekből és a korábban betiltott dalaiból készül az ez új előadás.

A napokban jelenik meg a „Viharban születtem” című könyv 2 CD-vel, amely a 2019. március 30-án elhangzott Papp László Aréna koncert kivonatos anyaga. A 48 oldalas könyv fotókat és a korongokon elhangzó dalokhoz fűzött gondolatokat tartalmazza, Hobo tollából. Az idei évre tervett turné záróakkordjaként pedig Hobo december 28-án egy igazi örömünnepre hívja közönségét a Papp László Budapest Sportarénába, ahol a színházi és irodalmi szerepei ez alkalommal a háttérbe kerülnek és teljes mértékben a zenét állítja a középpontba. 

A Viharban születtem megjelenésének apropójából Hobo dedikálást tart 2020. február 12-én, szerdán 17 órától a Puskin Art Moziban. A kiadvány már előrendelhető a www.kulturbarlang.hu oldalon. Az év végi koncertre február 13-ától kaphatók jegyek a Broadway felületein

Hoboval ez elmúlt években két interjút is készítettünk, az elsőt a Bob Dylan-feldolgozásokat tartalmazó Lassú vonat, a másodikat a Hé, Magyar Joe! album kapcsán. A tavalyi életműkoncertről itt írtunk.


könyv magyar koncert színház hír blues hobo költészet turné papp lászló sportarénaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása