2020.02.21. 17:00 – Lángoló

Kávészünet, Kányádival, klippremierrel

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ka_ve_szu_net_zenekar_sajto_foto_1.jpg

Ha valamikor, akkor most valóban nagy szükség van a versek által nyújtott szellemi táplálékra - vallja a Kávészünet zenekar, akik új dalukkal, melynek egyébként Ligeti György a producere és hozzá forgatott Indián-klippel a lángolón debütálnak. 

Rengetegen nyitnak a versek felé, rengetegen használják őket, és egyre jobb érzékkel - mondják a zenekar tagjai, akiknek tavaly októberben jelent meg az ötödik albumuk, Ülj ide mellém címmel. Ezen a lemezen található az a Kányádi Sándor-vers, a Két nyárfa, amiből most videoklipet is forgattak.

Nagyon fontosnak tartottuk, hogy ezt az albumot elsősorban magunknak készítsük és a lehető legkevesebb kompromisszumot kössük, amikor a hangszerelést vagy a stúdiómunkálatokat végezzük. Ebben nagy szerepet játszott a korong producere, Ligeti Gyuri is, akinek köszönhetően elég felnőtt lemezt tudtunk csinálni, melyben reményeink szerint mély érzelmek szabadulnak fel, komoly szövegvilággal.

Az albumon nagyon sok kedvenc dal van, de ha mindent összevetünk, akkor ezt tartjuk a legkarakteresebbnek. Hallgatni és játszani is szeretjük. Szóval mindenképp ezzel akartuk kezdeni a sort erről a lemezről

- teszik hozzá.

Alapvetően a dal szövegéül szolgáló vers egy ‘se veled, se nélküled’ kapcsolatról szól. Mi azoban csavartunk egyet a történeten és ahelyett, hogy egy civakodó szerelmespárt mutattunk volna be, úgy döntöttünk, hogy a lehető legfontosabb és mindenkire vonatkozó kapcsolatot ábrázoljuk, ez pedig az emberiség és a Föld viszonya.

Szimbolikusan bemutatjuk, hogy miképp tesszük tönkre a földünket, és hogyan lehetetlenítjük el a jövőt gyermekeink számára. Megjelenik a bennünk lévő ‘gonosz’ is, majd Szabó Erika, aki az emberiséget hivatott bemutatni, bekötött szemmel, azaz vakon rombolja környezetét, a gyermekei jövőjét és ezt a kapcsolatot a földdel. Olyan képi elemeket akartunk képernyőre vinni, amik elgondolkodtató, szívbe markoló, és cselekvésre ösztönző módon hathatnak mindenkire. Nem akartunk finomkodni, mert itt az már régen nem elegendő.

Miért éppen a versek? - kérdeztük tőlük.

Rengetegen nyitnak a versek iránt, rengetegen használják őket, és egyre jobb érzékkel. A fiatalok körében is elég népszerű.

Mire készülnek mostanában a versfeldolgozók?

"dén 30 éve, hogy a Republic elkezdett zenélni, és ezt a Papp László Sportarénában fogják megünnepelni. Meghívást kaptunk mi is, és a nagy koncert előtt mi fogunk játszani. Ez egy nagy megtiszteltetés, szóval sokat fogunk rá készülni. Már nagyon várjuk. Emellett az Intim Torna Illegál tavaszi klubkoncert sorozatába is becsatlakozunk, és 6 állomáson mi is részt veszünk. Szóval jó kis estéknek nézünk elébe.


premier kávészünet



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása