2020.03.02. 09:59 – dankógábor

Chuck D kirúgta Flavor Flavet a Public Enemyből

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pe.jpg

Ott kezdődött a dolog, hogy a Public Enemyt bejelentették fellépőnek Bernie Sanders Los Angeles-i gyűlésére. Aki esetleg szatyorban élne: Sanders lehet Donald Trump ellenfele az őszi amerikai elnökválasztáson, feltéve, ha megnyeri a demokraták előválasztását, ami jelenleg is tart. Szóval megy a kampány ezerrel, ebbe szállt bele a Public Enemy. A legendás rapcsapat egyik alapítója és a világ legismertebb hype man-je, Flavor Flav (a képen balra) pedig beleszállt a Public Enemybe, hogy ő ugyan baromira nem akar semmiféle politikai képződmény mellé állni, így ez a buli sem lesz Public Enemy-felépés, ott egyedül a másik alapító, Chuck D (a képen jobbra) lesz jelen. Chuck D erre fogta magát, és kihajította az alapítótársát a Public Enemyből, amiben már 34 éve húzzák együtt az igát. (Amúgy az eseményre a Public Enemy Radio volt meghirdetve, aminek Flavor Flav alapból nem is tagja, bár eléggé megtévesztő volt a plakát, az is tény.) 

sanderspe.jpeg

Szóval elsőnek úgy tűnhetett, hogy Bernie Sanders miatt hullt szét a Public Enemy, de aztán Chuck D sietett leszögezni, hogy ez közel sincs így, mert szerinte (most már) egykori csapattára azt sem tudja ki az a Bernie Sanders. (Mondjuk az, hogy Flavor Flav semmilyen politikai csoportosulás mellé nem akar állni, azt feltételezi, hogy legalább annyit tud, hogy politikus.) A nagyobb baj Chuck D szerint az volt, hogy Flavor Flav korábban elutasította a társadalmi igazságosságért küzdő Sankofa.org elismerését is, és Chuck D azt sugallja, hogy volt társa csak a pénzért hajlandó megmozdulni, miközben ugye a Public Enemy sosem (csak) erről szólt.

A hype man nélkül maradt Chuck D kicsit amúgy magyarázkodott Sanders miatt is, akit csak azért támogat, mert szerinte nagyon fontos lenne az általános egészségbiztosítás az Egyesült Államokban, és ez gyakorlatilag a szocialista politikus legfőbb ígérete.

A rajongók most két részre szakadtak. Az egyik csoport szerint nincs Public Enemy Flavor Flav nélkül, a másik fél szerint pedig úgyis Chuck D maga a Public Enemy, szóval tök mindegy ki van mellette. Szerintem pedig az van, hogy ugyan valóban Chuck D a csapat szíve, de Flavor Flav volt a lelke. A jellegzetesen magas, ripacs hangja, a gyémántfogsora, és a nyakában lógó faliórája nélkül nem tudom elképzelni a Public Enemyt.

Pár éve egyébként szintén egymásnak ugrott Flavor Flav és Chuck D, mivel előbbi szerint az utóbbi nem fizette ki rendesen a jogdíjakból neki járó pénzt. Chuck D akkor elismerte a hibát, de hozzátette, hogy ezt nem a nyilvánosság előtt kellett volna intéznie Flavor Flavnek.

FRISSÍTÉS!

Flavor Flav azt reagálta erre az egészre, hogy

Flavor Flav nélkül nincs Public Enemy.

Őt nem lehet csak úgy kirúgni, nem egy alkalmazott volt a csapatban, hanem társ, és Chuck D-nek elment az esze, hogy 35 év közös munkáját csak így ki akarja dobni, A POLITIKA MIATT. A Public Enemy tagjai erre nem teketóriáztak, kiadtak egy közleményt, amiben ismét leírták, hogy nem a politika miatt tették ki Flavor Flavet, és gyakorlatilag már 2016 óta "felfüggesztés" alatt van. Akkor nem ment el a bevezetőben is említett Sankofa.org eseményre. A közlemény szerint akkor az volt az utolsó csepp a pohárban, mert előtte is hiányzott már pár buliból.


public enemy



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása