2020.03.18. 09:33 – dankógábor

A Bandcamp lemond a részesedéséről, az Amazon viszont nem pótolja a vinylkészletét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bandcamp-coronavirus-1584479825-640x423.jpg

A jelenleg tomboló koronavírus-járvány gazdaságilag egyik leginkább érintett területe a zeneipar, azon belül is az élőzene, valószínűleg nem kell magyarázni miért. A koncertezésből élő zenészek jelenleg elvesztették a pénzkereseti lehetőségüket, egyedüli forrás lehet, ha vásárolunk tőlük, bármilyen forrásból, legyen az lemez, póló, bármilyen mörcstárgy vagy digitális zene, a Bandcamp pedig itt próbál segíteni. A platform, összemérve a többi digitális áruházzal, amúgy sem kér sok részesedést, de most pénteken, 24 órán keresztül ezt leviszi nullára. Nálunk az akció március 20-án, péntek reggel kilenckor indul, és másnap reggel kilencig tart. Egyébként nem csak digitálisan lehet zenét vásárolni a platformon, hanem kézzel megfogható dolgokat is, szóval aki így akarna segíteni a zenészeknek, az pénteken megteheti.

Az Amazonnak viszont nem elsődleges a zenészek megsegítése, így ha kifogynak az olyan termékekből, mint például a bakelit, nem pótolják azokat. Helyette mindenféle gyógyászati terméket halmoznak fel, és a kereslet megugrása miatt felvesznek még 100 ezer munkavállalót világszerte. 


bandcamp



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása