2020.04.08. 11:45 – dankógábor

Koronavírusban meghalt John Prine

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

john-prine.jpg

73 éves korában, koronavírus okozta szövődményekben elhunyt John Prine. Prine március 20-án jelentette be, hogy karanténba vonul, miután kiderült, hogy a felesége, aki egyben a menedzsere is, elkapta a fertőzést. Ugyan az ő eredménye "bizonytalan" volt, de egyre rosszabbul lett, míg március 29-én kritikus állapotban kórházba került, ahol tovább romlott az állapota. Április 3-án a hírek már a kétoldali tüdőgyulladásról szóltak, 7-én pedig Prine elhunyt a nashville-ei Vanderbilt University Medical Centerben.

John Prine a folk- és country-zene legendás alakja volt, munkásságát számtalan elismeréssel díjazták, 2015-ben pedig a Grammy-életműdíjat is megkapta. Karrierje 1971-ben indult, első nagylemezét még abban az évben ki is adta. Az utolsó, ami a sorban a 18. volt, 2018-ban jelent meg. Utolsó koncertjét a Setlist.fm szerint idén február 13-án adta Párizsban.


gyász john prine



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása