2020.04.17. 18:00 – Lángoló

Házipapucs és fesztiválon zenélés - Új videó a Teddy Queentől

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kep2.jpg

Az ígéretét beváltó Nem szól rám senki EP után ismét lemezre készül a Teddy Queen, amiről egy dalt itt és most mutatnak be. A zenekar egyébként egy erdélyi trió, akik az alternatív és indie rock zenei stílusok közötti határmezsgyén mozognak. Már két kislemezzel és egy sor elismeréssel büszkélkedhetnek, főleg a második, Nem szól rám senki című kislemezükkel zsebeltek be díjakat. Többek között, a magyarországi Ígéretes Titánok médiaorgánum versenyén vitték el az Év dala címet az EP névadó dalával, a Minden a helyén a hónap dala volt a Petőfi Rádióban, sőt, ugyanez a dal az erdélyi VIBE Fesztivál himnusza is lett egyben. Nyáron sem ültek a babérjaikon, jártak például az EFOTT-on, Double Rise-on, VIBE-on vagy Tusványoson, persze hangszerreikkel kézenfogva. Ha éppen nem koncerteznek, akkor sem tétlenkednek, ősszel például egy környezetvédelmi kampányban vettek részt, ahol öt középiskolában zenéléssel egybekötött előadással buzdították tudatosságra a fiatalokat. Most pedig itt az új szám.

A dal egy felszabadult érzésvilágot tükröz, a szabadság és a vendégszeretet egyvelege ad alappillért az egésznek. A befogadás is kiveszi a részét a track-ben, szinte bármelyikünket vendégül hívhatná a lírai én, csak az első refrén után jöhetünk rá, hogy valójában a saját álmainak ad helyet a szerző. A nagy felismerés után annak is tanúi lehetünk, ahogyan elzárja a múlt bánatait, igazi mámoros hangulatban vág neki a hétvégének. A fiúknak az a lényeg, hogy jól érezzék magukat, a hétfő majd várhat, a jövőre pedig amolyan „úgyis jó lesz minden” stílusban tekintenek, amint azt már megszokhattunk tőlük.

A klip is a vendégszeretetből inspirálódott, a frontember szívesen fogadja otthonába rendkívül sokoldalú barátait, akikről leginkább a népmesékbeli válogatott cigánylegények juthatnak az ember eszébe.

Van itt minden, alkoholista rocker, joint, de még egy kaszinó is odaköltözik emberünk nappalijába. Ennyi átöltözéssel szerintem még egy Dua Lipa klipforgatás sem jár, de elmondásuk szerint nagyon élvezték az egészet. A sok jó barát különféle tevékenységekbe rántja bele a házigazdát, aki Rubint Rékát megszégyenítő módon aerobicozik vagy éppen kockul a kontroller mellett. A háziköpenyes jeleneteket koncertfelvételek tarkítják, ezzel közvetítik azt a bizonyos mámoros hangulatot.

A felvétel egyébként a gyergyószentmiklósi Mountain Air Stúdióban készült Bagossy László keze által, az utómunkálatokat pedig Szabó Szebasztian (Miracle Sound Studio) készítette. A videóklip Török Arnold munkája, ő vágta és forgatta, Kusztos Dávid pedig színezte a felvételt. A projekt létrejöttét pedig a Gyergyói Erőforrás Központ támogatta.


premier teddy queen



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása