2020.04.18. 16:00 – Lángoló

Once Up - Új videó az experimentális art-pop Perpetuumtól

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

perpetuum1.JPG

A Perpetuum zenekar 2017-ben alakult, de jelenlegi formáját 2019 januárjában nyerte el. Stílusukat experimentális art-popnak nevezték el, amit nem lehet besorolni egy konkrét zenei irányzatba sem. Zenéjük több műfajból táplálkozik, amelyben megtalálhatóak jazzes, rockos, popos, pszichedelikus és elektronikus elemek is. Többféle élethelyzetből és érzelemből merítik az inspirációt, ezért zenekar dalai igazi stíluskavalkádot hoznak létre, ami jól tükrözi négy különböző ember közös hangzásvilágát.

2020 eleje egy mérföldkő volt a zenekar életében. Januárban lehetőségük volt Amsterdamban és Utrechtben játszani, felléphettek előzenekarként a Margaret Island előtt, és februárban megnyerték a Müpa Jazz Showcase közönségdíját, ezenkívül bejutottak a Szimpla Lemming Programba is.

A most élő videóval bemutatkozó Once Up című daluk tavaly decemberben íródott, aminek dallamát és szövegét Girincsi Fruzsina szerezte: 

A sok metaforával tarkított szöveg a saját személyes hullámvasútunkat fogalmazza meg. A küzdelmet, a félelmet, a bizonytalanságot, ami végén mindig ott van a remény, hogy egyszer minden jobb lesz. Ez a dal a mostani helyzetben különösen aktuális.

A hangszerelésben nagy szerepet játszanak a zenekar többi tagjai: Takács Dániel gitáron, Sárosi Áron basszusgitáron és Telek Attila dobon. A felvételt Brucker Bence rögzítette és masterelte az Y Stúdióban, a képet pedig Bikali Sanyi készítette. 


premier perpetuum



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása