2020.04.25. 10:30 – Lángoló

Let It Rain - Hallgasd meg Little G Weevil új dalát!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deegee_foto.png

Az összetartásra, az egyenjogúságra és az újrakezdés fontosságára hívja fel a figyelmet a többszörös nemzetközi díjnyertes Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor Let It Rain című új szerzeménye, amely világszerte öt kontinensen, összesen 35 digitális platformon jelent meg, és a bluesgitáros/énekes koncertjein gyakran feltűnő Dione Bennett is vendégszerepel benne. Külön érdekesség, hogy a dalban Martin Luther King Jr. 1968. március 31-i, Memphis-ben elhangzott "We Shall Overcome" (Le fogjuk küzdeni!) beszédének egy részlete is hallható.

Gee így beszélt a most nyilvánosságra hozott szerzeményről:  

Ez mindannyiunk számára nehéz időszak. Ugyanakkor egy lehetőség is arra, hogy átértékeljünk sok mindent, a szerepünket a világban, az egymás iránti törődés, a jóság és szeretet fontosságát, nemtől, kortól, bőrszíntől, nemzetiségtől függetlenül. Egészen egyszerű lehetne ez, hiszen mikor baj van, mindegy honnan és kitől jön a segítség, ki fogja a kezünket. Éljünk Magyarországon, Kenyában, Kínában vagy Amerikában, az átlagembert ugyanaz teszi boldoggá és ugyanazért szomorú itt is, mint máshol. Fogadjuk el egymást, fogadjuk el, ha egy ember másképp gondolkodik, máshonnan jött. Azzal foglalkozzunk, hogy mi mit tudunk adni a világnak, és milyen pozitív hatással tudunk lenni a körülöttünk élőkre. Itt az idő az újrakezdéshez. Kaptunk egy esélyt az univerzumtól, éljünk vele!   Erről szól ez a dal és remélem, hogy pozitív, elgondolkodtató hatással lesz mindenkire, aki hallja. Bár angol nyelven írtam a szöveget, ezt most lefordítottam, hogy mindenki számára érthető legyen az üzenet.

ADJ ESŐT 

Testvér, ugyanúgy lélegzel, mint én
Atyám, azt mondtad, itt élj!
Nem akarom tovább ezt a harcot
Mindannyiunk helyes irányba kell tartson
S ha a víz lemossa bűneink,
Csak adj esőt.

A jövő fényesebb lehet, mint ahogy látszik
A „feljebbvaló” az én titkos álmaimra játszik
De nem veszem meg spekulációit,
A közvetett manipulációit
S ha a víz lemossa bűneink,
Mindenható Isten, csak adj esőt! 

Az egyformaság mindenkinek kényelmes
Győzd le az ismeretlen iránti félelmed
Szeretetem feléd, akár egy folyó
Erősebb sodrás, de mélyebbre hatol
S ha a víz lemossa bűneink

Uram, csak adj esőt.

Gee stílszerűen egy angol-jamaikai énekesnőt kért fel a szólista szerepére. Dionne Bennett neve ismerősen csenghet a rajongók körében, hiszen  több alkalommal is járt Magyarországon, legutóbb az A38 hajón szerepelt a zenekarral. A "Let it Rain" az első szerzemény készülő közös lemezükről, ami ősszel, Little G regényével egy időpontban jelenik majd meg.

A dalban közreműködtek: Premecz Mátyás - orgona, Pfeff Márton - basszusgitár, Borsodi László - gitár, Timár Tamás - dobok, Sóvári Tamás - trombita, Albert Zoltán - szaxofon, Fóris Rita - vokál, Andelic Jonathan - vokál. A hangmérnök Vastag Gábor volt. 

Little G Weevillel készült legutóbbi interjúnkat itt olvashatod

További információk Little G Weevil weboldalán és Facebookján


magyar magyarország hír blues little g weevil új dal r.hír dione bennett



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása