2020.05.25. 12:05 – Nihil_AK

Homebound - Itt az Enslaved új dala és videóklipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

enslaved_2020.jpg

Új dallal jelentkezett az Enslaved, ami egyben az elvileg őszre várható, Utgard címre keresztelt tizenötödik album előhírnöke. A Homebound öt és fél percében a norvég progresszív black metal csapat olyan lazán ugorja meg a legutóbbi E - meg úgy az egész pályafutásuk - által amúgy is magasra helyezett lécet, hogy az tényleg elismerésre méltó.

Mert mi is történik itt? Hát csak annyi, hogy egy majd' harminc éve dolgozó zenekar a jelek szerint lemaradt arról, hogy a rock/metál színtéren uralkodó közmegegyezés alapján a zenészek a húszas, harmincas éveikben érik el kreatív zenitjüket, akkoriban szokás elkészíteni az alapműveket, utána meg mindenkinek be kell érnie azzal, hogy ezek az újabb anyagok már nem érnek fel a klasszikusokhoz. Norvég barátaink ehhez képest előrukkolnak egy olyan új dallal, amiben tisztán felismerhetők a zenekar jellegzetességei, de azért csavarnak is egyet a bevált formulán, és az első lehetséges alkalommal belökik reflektorfénybe az újonnan csatlakozott Iver Sandøy dobost, akivel most már egy harmadik szólóénekest is nyertek. Ez mondjuk önmagában még nem lenne elég az üdvösséghez, de maga a dal is telitalálat - valahogy így kell kifejezetten slágeres, azonnal fülben ragadó, de rengeteg hangszerelési finomságot rejtő extrém metál slágert írni, még ha ez első látásra ellentmondásnak is tűnik. Ezek az arcok megint elfelejtettek hibázni. Ja, hogy elfogult vagyok most is. És?


videó hír norvégia enslaved viking black metal klip progresszív norvég új dal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása