2020.06.11. 11:00 – Lángoló

Tizenegy – A számok bűvöletében jelentkezik új klipjével a Patikadomb

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

patika.jpg

A budapesti trió legújabb dala a számmisztikából merít és története az összetartozásról szól. „Tizenegy” címmel jelent meg a csapat első kiadványa a Dal 2020-at is megjárt „Rólad” óta és egy újabb felvezetője a zenekar idénre tervezett első lemezének. A „11” számmisztikailag egy mesterszámnak tekinthető, ami az önkifejezést és a kreativitást szimbolizálja, de emellett az emberi kapcsolatokra is kivetíthető a jelentése.

A 11 az ikerlelkek szimbóluma. Olyanoké, akik együtt és egymás nélkül is képtelenek létezni, ami persze egy elég megterhelő történet. Az ikerlelkek a tanok szerint egy tőről, egy lélekből fakadnak eredetileg, ezért értik meg egymást ennyire a sok bántás közben a földi életük során. A dal címe végül a szöveg végső formája után született, hiszen pontosan ezt az élethelyzetet és vívódást írja le.

- mondja az énekes, Kenny. A klipben a három tag egy-egy költői szerepben tűnik fel úgy, mint az Élet, a Félénk és a Vendég. Ez a zenészek egy-egy tulajdonságára is utal. Az egész videó egy 8mm-es retro filmkamera hatást idéző applikációval készült.

Eredetileg az volt a terv, hogy a rólunk, a társaságról és a barátokról készült felvételeket ollózzuk össze, de ezeket általában Attila a basszusgitárosunk forgatta így ő nem szerepelt a felvételeken. Végül úgy döntöttünk rögzítünk néhány szájszinkront és a szövegre reflektáló rövid részletet, amit Kenny feldobott „Tarantino-s” elválasztókkal, címekkel és a lefordított japán feliratokkal.

– mondja a gitáros, Dobos Gábor.

A Patikadomb ősszel visszatér a színpadra és egy budapesti dátum mellett várhatóan több vidéki városban is fellépnek majd. Közben folyamatosan készülnek az új dalok és remélik, nincs már messze az első nagylemezük megjelenése sem.


premier patikadomb



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása