2020.06.12. 10:00 – Lángoló

Ez együtt valami - Itt a Talk2night első nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

talk2night_1.jpeg

Megjelent a 2019-ben alakult, hangszeres modern popzenét játszó Talk2night első nagylemeze, az Ez Együtt Valami. Az albumon 14 szám található és főleg a bulizós, fesztiváléletérzés hatja át az anyagot. Ennek tanúbizonysága a legújabb klipes szám is, a Vanazapénz.

Ez egy ironikus szerzemény, ami az online térben megjelenő indokolatlan, összeférhetetlen szponzorációs tartalmakról íródott. „Nincs az az isten, de van az a pénz.”

A tagok szerint egyébként ebben az albumban mindenki megtalálhatja magát vagy az épp adott lelki világát. A lemez írása, aminek hangszerelésében Kosztyu János vett részt hetedik tagjaként, hatalmas élmény volt a csapat számára, elvárások és határok nélkül.

Egyetlen megkötésünk van, olyan téma nem kerül a dalokba, amit valaki nem érez magáénak. A Talk2night egy a szó szoros értelmében vett zenekar. Nincs hierarchia, mindenki véleménye, ötlete ugyanannyit számít. Ez az eszmeiség adta a lemez címét is: Ez Együtt Valami.

Alább meghallgatható a teljes lemez, és a csapat mond is minden dalról némi információt.

1. Max Nem

Úgy éreztük, hogy mivel ez az első megjelent dalunk, ennek kell indítani az első nagylemezünket is. Ez egy ilyen „ha majd öregen visszanézel” dolog. Egyszóval fontos.

2. Bármikor

Talán az egyik legdinamikusabb dal a lemezről. Amikor nyáron leereszted a kocsiablakot, kiteszed a kezed és max hangerőn hallgatod a dalt a Balaton felé, megérted, hogy született a nóta Papp Szabival egy hajnalig tartó sörözés közben. 

3. Veled Minden

Éjjel 4 óra. Egyedül érzed magad a szórakozóhelyen, elindulsz haza. A zebránál a zöldet várva összetalálkozik a tekinteted a túloldalon állóéval. És elindul a dal.

4. Vanazapénz

Hááát igen. Vannak azok az előadók, akik pénzért cserébe szívesen reklámoznak olyan termékeket, ami nem csak hogy ciki, de abszolút semmi köze ahhoz, amivel foglalkozik vagy ami miatt a nagyközönség követi őt. Persze, értjük a márkák elérési mutatói, és a „ha én nem vállalom, más kapja a pénzt” hozzáállást, de véleményünk lehet a dologról, nem? De. 

5. Név A Névjegyen

Csabi írta a dalt, ami a végleges hangszereléssel, fúvósokkal annyira funky lett, hogy adta magát ez a szürreális téma rá. Nem, nem mindennap állnak a nők tömött sorokban autogramért. Viszont kiderült, hogy Máté nemcsak csodás zenész, hanem kiváló Louis V. kutyahang is.

6. Válaszút

A Válaszút mélyebb mondanivalóval bír. Azt a kérdést járja körbe, hogy hol volt az a pont, amikor még változtathatott volna az emberiség a környezetünk és tágabb értelemben a Föld megóvása érdekében. Az, hogy egyáltalán eljutottunk oda, hogy azt kell latolgatni, hogy vajon visszafordítható-e ez a folyamat, az már régen rossz sajnos. 

7. Farkas Vérem (feat. Dallos Bogi)

A dal alapja Győrben született teljesen random módon. A dalszöveg egy „bőrdzsekis, hajnali, irány bele az éjszakába” életérzés. Bogival gördülékenyen és hatékonyan ment a közös alkotás. A bridgeben pedig ne tekerd át a szimfonikus filmzene betétet, igen, ez is a dal része! 

8. Mivan?!

Tankcsapda.

9. Térkép

Talán ezen a dalon dolgoztunk, ötleteltünk a legtöbbet. Akkordok, menetek, ritmikák, basszusjáték. Éjszakákon át fejtegettük, tökéletesítettük a hangszerelést. Feljátszottuk, kijavítottuk, újraírtuk. Inspirálódtunk, hozzátettünk, elvettünk belőle. Újra és újra. Megszületett, imádtuk, buliztunk rá a teremben hajnalig on repeat. Szerettük volna kipróbálni itthon mennyire megy a modern külföldi pop. Nem megy. 

10. 1000 Akadály

Ha egy híres embert vagy sikeres vállalkozót nézel, ne azt lásd bele, hogy milyen szerencsés, hogy ott van vagy hogy te úgysem leszel ott soha. Az az ember nem szerencsés, hanem volt egy célja és kimondhatatlanul sokat dolgozott azért, hogy ott lehessen. A mosoly mögött 1000 leküzdött akadály van. Ha most indulsz el a célod felé csak annyi a különbség, hogy ő maga mögött tudja azokat, neked még előtted állnak.

11. Te + Én

Mindenkinek van egy régi barátja, akivel eltávolodtak egymástól, de ha szüksége lenne rá, ott lenne neki és segítene. Nekünk is vannak ilyen régi barátaink.

12. Végállomás

A lemez egyetlen hagyományos értelemben vett érzelmes, szakítós, lírai száma. Bizony, mint minden embernek, nekünk is van ilyen oldalunk is. Nagyon szeretjük ezt a dalt.

13. Holnap

Nehéz a Holnapról bármit is írni. Ezt a dalt a mai napig csöndben hallgatjuk. Nem azért került az utolsó előtti helyre, mert töltelék dal lenne, épp ellenkezőleg, az egyik kedvencünk. Egyszerűen itt a helye. A szaxofon solo pedig Párizsban, egy Eiffel toronyra néző tetőtéri kis szoba kanapéján szól a legjobban éjfélkor.

14. Válaszút Akusztik

Életünk az akusztikus zene. Imádunk élőben zenélni és azt, hogy mennyire máshogy tudnak megszólalni a dalok, mint lemezen. Ezt a feldolgozásunkat a Pinewood Studioban rögzítettük ének-szaxofon-zongora felállásban.


premier talk2night



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása