2020.06.18. 15:59 – Lángoló

High Tech Bubble - Bemutatkozik a Monoment

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hightechbubble3.JPG

A (The) Monoment gyakorlatilag Makai Máté szólóprodukciója. A projekt bemutatkozó dala Counting Airplanes címmel idén márciusban jelent meg, majd ezt követte áprilisban a Stress. Az öt számra kiegészült EP viszont most debutál itt a Lángolón High Tech Bubble címmel.

Érdekesség a megjelenés kapcsán, hogy a kislemez munkálatai még tavaly év végén Cs. Szabó Zoltán hangmérnöki közreműködésével kezdődtek az Artist Factory Studioban. A 2020-as tavaszi járványügyi intézkedések miatt azonban a lemez csak „távmunkában” készülhetett el. A későbbi dalok így részben „otthoni” felvételezést követően lettek masterelve. 

A lemezen a gitárokat, billentyűs hangszereket, vokálokat a dalokat szerzőként is jegyző Makai Máté szólaltatja meg, a dobkíséret pedig digitálisan szerkesztett, előre felvett minták alapján készült. A lemez társproducere volt a stúdiómunkálatokért és masteringért felelős Cs. Szabó Zoltán, a (The) Trousers egykori dobosa.

A lemez alapvetően kortárs hatásokból, illetve a 80-as évek hangzásvilágából is merítő pszichedelikus pop. A dalok szövegei hol hétköznapi szorongásokról szólnak (Counting Airplanes, Stress, Let’s Move Out Baby), hol ironikus hangvitelű popkult utalások (Fast Fashion, High Tech Bubble).

De tessék szépen meghallgatni!


premier the monoment



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása