2020.07.06. 12:00 – Lángoló

Emlékkő - szinnyaidóri új videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

szinnyai.jpg

Többször mutattunk már be lemezt, klipet, dalt Szinnyai Dóritól vagy ahogy énekesként írja, szinnyaidóritól. Most sem lesz ez másképpen, itt van ugyanis egy újabb klipesített szám tőle, amiről alább mindent meg lehet tudni. 

Ez a dal különleges módon épp úgy született, mint amiről szól, és ezt persze csak a legvégén vettem észre. Sokszor éreztem elakadást a folyamat alatt- ahogy életem során is: hogyan tovább? Aztán egyszer csak történik valami, egy váratlan fordulat, találkozás, segítség, életünk kisebb-nagyobb csodái, mikre nem is mindig van ésszerű magyarázat, és valami általuk helyére kerül bennünk, valamit megértünk, vagy egyszerűen csak megbékélünk.

Mikor egyik szerdán (vagy vasárnap?) hallgattam egy tanítót, még nem gondoltam, hogy elindít bennem egy gondolatot, mely dallá formálódik. Majd váratlanul egy kedves növendékem felajánlja, hogy felvehetem nála a házi stúdiójában. Nem sokkal később már a zenekari társával való közös munka eredményeképp egy kész hangszereléssel küldik át a dalt, finom, ízléses elektronikával fűszerezve, amit aztán közösen alakítgatunk, formálgatunk. Majd egy ideig semmi.

Pár hónap elteltével egy családias hangulatú koncert után a hely vezetőjével beszélgetek, aki egyszer csak felajánlja, támogatják anyagilag, hogy létrejöhessen a klip is. Boldogan hívom Gábort, aki az első klipemet és készítette- majd beüt a vírus. Így újabb szünet, maradnak az ötletelések, egyeztetések. Majd elérkezik a forgatás napja, különleges izgalom, mert a szereplők a családtagjaim... és a klip is szépen lassan megformálódik, egésszé alakul, összeérik a dallal, lassan elengedhetem útjára.

Emlékkő. Biztosan mindenkivel történt már olyan, amit a véletlennek, sorsnak, univerzumnak tulajdonít- én Istennek. Jó ezeket a történeteket őrizni, emlékezni rájuk a nehezebb, szárazabb, reménytelenebbnek tűnő időszakokban. Megkönnyebbül tőle a léptünk, megbékélünk, hogy végülis minden jól van, vagy jól lesz, van, aki vigyáz ránk, van. aki jobban tudja... vagy ahogy a költő gyönyörűen megfogalmazza:

"Akkor – magától – szűnik a vihar,
Akkor – magától – minden elcsitul,
Akkor – magától – éled a remény.
Álomfáidnak minden aranyágán
Csak úgy magától – friss gyümölcs terem.
Ez a magától: ez a Kegyelem."
(Reményik Sándor)

A videó:

A dal és a klip létrejöttét támogatták: Bulbs Music, Adullám Kávézó, Hajba Imre és Pászti Amina, Sebestyén Gábor, Borifoto


premier szinnyaidori



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása