2020.08.22. 08:23 – dankógábor

Meghalt a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jacksherman.jpg

64 éves korában elhunyt Jack Sherman, a Red Hot Chili Peppers első lemezének gitárosa. Halálának oka nem ismert, a hírt a zenekar tette ki Instagram-oldalára, megköszönve neki a munkát az debütáló albumon.

Sherman 1983-ban szállt be a Red Hot Chili Peppersbe, miután az alapítás után nem sokkal Hillel Slovak kilépett onnan. A zenekar vele vette fel első, The Red Hot Chili Peppers című 1984-es albumát, amin több dalnak is társszerzője, majd a csapat első turnéjának is ő volt a gitárosa. A turné után Slovak úgy döntött, újra a Red Hot Chili Peppers tagja akar lenni, ezért Shermannek mennie kellett, viszont az 1985-ben megjelent Freaky Styley című nagylemez dalainak felét még vele írta meg a csapat, mielőtt kirúgták. Utána már nem volt jelentősebb zenekara, csak zenélgetett itt-ott, illetve még egyszer feltűnt mint háttérvokálos a Red Hot Chili Peppers Mother's Milk című 1988-as nagylemezén.

2012-ben a Red Hot Chili Pepperst beiktatták a Rock And Roll Hall Of Fame-be, viszont Shermant kihagyták a tagok közül, ahogy Dave Navarrót is, aki az 1995-ös One Hot Minute lemezén játszott. Az indoklás szerint csak olyan tagok kapják meg az elismerést, akik éppen aktívak, vagy az adott csapat több lemezén játszottak. Sherman utána azt nyilatkozta, hogy szerinte igazi katonaként helyt állt a Red Hot Chili Peppersben annak idején, és szar érzés, hogy ezt nem honorálják.

A Red Hot Chili Peppers első lemezének producere, a nemrég szintén elhunyt legendás Gang Of Four-gitáros Andy Gill nyilatkozta egyszer, hogy Shermannek gyakorlatilag a létét köszönheti a zenekar. Ha ő nincs, akkor Gill szerint a jellegzetes funk gitározás sem lesz a stílusuk része, és igazából ő tartotta a felszínen egy éven át a csapatot, hogy aztán a világ egyik leghíresebb zenekara legyen belőlük.


red hot chili peppers jack shearman



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása