2020.02.16. 18:00 – dankógábor

Nyersebb még a Rontásnál is - Itt az új Havária-EP

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

havaria.jpeg

A black és death metál elemeket hardcore punkkal keverő Havária nem lehet ismeretlen a Lángoló olvasóinak, hiszen a kétfős csapat első nagylemeze is nálunk debütált tavaly augusztusban. A Rontás című anyag fogadtatása minden várakozásukat felülmúlta.

Rengeteg pozitív visszajelzést, koncert meghívást kaptunk itthonról és külföldről egyaránt, ami hihetetlen büszkeséggel töltött el minket, és még keményebb munkára sarkallt a jövőre nézve.

A még keményebb munka eredménye egy újabb, ezúttal háromszámos EP lett, ami szintén itt a Lángolón mutatkozik be.


premier havária



2020.02.16. 17:20 – Rácz Mihály

Szuperhős noir… - Elolvastuk a Jessica Jones: Alias képregénysorozat zárókötetét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jessicajones.jpg

A Marvel felnőtteket célzó, Max címke alatt futó sorozataiból is jelennek meg újabban kötetek magyarul; közülük is az egyik legizgalmasabb, és a szuperhős zsánertől eléggé elütő, vagyis annak a megszokottól éles szögben elkanyarodó ágát kibontakoztató szériája a Brian Michael Bendis író és a Michael Gaydos rajzoló neve alatt futó, 28 füzetnyit megélt Jessica Jones: Alias (Fumax, 2018-2020). Jessica egyszemélyes nyomozóirodája a közelmúltban a Netflixen futó és három évadot megélt sorozatból lehet még ismerős – a képregényekben is Jessica szűkebb köréhez tartoznak azok az ismert karakterek, akik a filmsorozatban, és itt, ebben a szériában is feltűnnek, például Luke Cage és Daredevil. A tévésorozat egyébként legtöbbet ebből a Bendis-féle képregényből merített.




2020.02.14. 14:27 – dankógábor

Majd' elfelejtettük, de itt van Justin Bieber új nagylemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

justin.png

A nap legfontosabb hírét nem is írtuk még meg, szégyelljük is magunkat nagyon. Merthogy öt év szünet után új lemezzel jelentkezett Justin Bieber, aminek a címe az, hogy Changes, és van rajta 17 szám. A Metallica- Anthrax- Megadeth- Tool-rajongó Bieber egyébként nem is olyan régen azt mondta, visszavonul a zenéléstől, de újabban az ilyen visszavonulások pár hónapig, esetleg pár hétig szoktat tartani (lásd Nicki Minaj). Itt van alább az egész cucc, olyan vendégelőadókkal, mint Post Malone vagy Scott Travis. (A fenti képen az a kiszőkített hajú, öcsibajszos csávó Bieber, mellette RuPaul.)


justin bieber



2020.02.14. 12:00 – Lángoló

Újraírnám - Új MITAR-dal és -klip

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mitar_1.jpg

Újraírnám címmel megérkezett a legújabb MITAR-dal és -klip. A tavasszal megjelenő lemez második előfutára különleges képi világot kapott, amit Valentin-napra készített a csapat.

Az ’Újraírnám’ című nótánkhoz sok szempontból fűz különleges személyes kapcsolat, ami szerintem látszik is a végeredményen. Számtalanszor érezzük úgy, hogy visszaidézve a múltat sok mindent másképp csinálnánk, ha csak egy percre is visszamehetnénk az időben. Ez persze a valóságban legtöbbször nem lehetséges, de dalszerzés közben végre nem köti kezeimet a lehetséges és a lehetetlen közti áttörhetetlen határ: akár egy lúdtollal újraírhatok a jelenben mindent, ami már rég elmúlt, pont, mint amikor az ember számtalanszor újraír egy szerelmes levelet, mielőtt elküldené. Számomra ez a szerzeményünk fő üzenete: ne érezzük a múltban elkövetett hibáinkat kőbe vésettnek, mindent újraírhatunk, csak ragadjuk meg a tintát és a tollat.

- mondta Mitár, a frontember.


premier mitar



2020.02.14. 11:33 – dankógábor

A tavaly örökre kitiltott Tommy Cash idén is fellép az Electric Castle fesztiválon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tommy.png

Tavaly az észt Tommy Cash (a képen középen) annyira túltolta a bulit az Electric Castle fesztiválon, hogy a szervezők első lendülettel ki is tiltották őt a bonchidai buliról. Olyanokat mondtak az okokról, hogy Cash-nek nem kellett volna Adrian Minune-számot játszania, aki a manelé, azaz a román mulatós egyik sztárja, illetve a szervezők a túl sok pornóra is hivatkoztak. De úgy tűnik eddig tartott a harag, ugyanis ma, Valentin-napon bejelentették az idei bulira is Tommy Casht, méghozzá egy olyan szöveg kíséretében, hogy "a barátok néha veszekednek, de a szeretet túl erős," emellett Tommy Cash is bocsánatot kért a tavalyi buliért. A Kolozsvár-közeli fesztiválra egyébként eddig olyanokat konfirmáltak eddig, mint a Twenty One Pilots, a Foals, a Floating Points vagy Amon Tobin. Jegyeket itt lehet kapni.


fesztivál electric castle tommy cash



2020.02.14. 09:36 – dankógábor

Új Ulver-dal és -klip jött a budapesti koncert elé

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ulverrussian.jpg

Ahogy már írtuk itt a Lángolón, május 8-án harmadszor ad koncertet az Ulver Magyarországon, de az utolsó olyan régen volt, hogy már el is felejtettük. (Ez nem igaz, mert a Fekete Zajon, fent a hegyen, az erdőben, a tó mellett tökéletes volt a norvég csapat előadása.) Most ezt erősítendő, itt egy új dal Russian Doll címmel, amiről igazából nem tudni sokat, de talán új lemez is jön hozzá, aminek esetleg Flowers Of Evil lesz a címe, ha már a tavaszi turnénak az. Mindenesetre az új szám az utolsó, rendes dalokat tartalmazó Ulver-lemez szintipopos vonalát követi, amit egyáltalán nem bánunk. FRISSÍTÉS: videó is jött a dalhoz, plusz leírják, hogy további új zenék várhatók, illetve ez a dalt fizikailag is be lehet szerezni, ha valaki rendel valamit a House of Mythology webshopjából.


ulver



2020.02.14. 09:22 – dankógábor

Így énekli Billie Eilish az új James Bond-film főcímdalát

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

billie_1.jpeg

No Time to Die címmel megjelent Billie Eilish új száma, ami egyben az új James Bond-film főcímdala is. A szerzők között Eilish mellett testvére Finneas és Hans Zimmer szerepel, illetve gitározik benne Johnny Marr, a The Smiths volt gitárosa is. A 18 éves Billie Eilish egyébként a legfiatalabb énekes, aki James Bond-főcímdalt kapott, amit korábban olyanok énekeltek, mint Adele, Jack White, Madonna, Tina Turner vagy Chris Cornell. 


billie eilish



2020.02.14. 09:00 – Lángoló

Cancelled Dreams - Itt a Turn Signals új dala és videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

turn_signals_retus_webre-0066.jpg

Több, mint egy év telt el Turn Signals legutóbbi megjelenése óta, ennek számos oka volt.

Történtek változások a zenekar életében, újra kellett gondolni, hogy merre is tartunk pontosan.

Az egyik ilyen változás az új gitárosuk személye, Szenkovits Arshak, aki a Perfect Pill zenekarból lehet ismerős többeknek. Viszont most itt az új dal, ami

arról szól, hogy milyen, amikor minden terved, álmod meghiúsul, és mindent újra kell tervezned, szinte nulláról. A Cancelled Dreams egyszerre jeleníti meg egy szerelmi csalódás képeit a dalszövegben, valamint a tehetetlen dühöt, ami kíséri a visszafordíthatatlant. Az újrakezdés mindig nehéz, nagyon sok érzelem társul hozzá, és ki kell adni a felgyülemlett frusztrációt. Ezt tesszük most mi is, hogy aztán újra tudjunk építkezni. 

A zenekar egyébként sokkal aktívabb a közösségi média felületein, próbálnak többet kommunikálni a közönséggel. Több új megjelenésük, koncertjük is lesz az idei évben, kezdésnek február 21-én Bécsben lépnek fel az Aeraban. Budapesten február 28-án találkozhat velük a közönség Filter ArtClubban, a The Whatevers zenekar társaságában. (Fotó: Chripkó Lili)


premier turn signals



2020.02.13. 15:21 – dankógábor

Ozzy Osbourne már 2003 óta tudja, hogy parkinsonos

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pár héttel ezelőtt az Osbourne házaspár drámai bejelentésben tudatta a világgal, hogy Ozzy Parkinson-kórós, és erre akkor jöttek rá, mikor a most 71 éves Ozzy 2018 végén összetörte magát. Mindenféle rosszmájúság nélkül én ezt már akkor is egy újabb zseniális Sharon Osbourne-reklámfogásnak néztem, mert ugyan miért kellett várni több mind egy évet a bejelentéssel, és miért pontosan egy hónappal az újabb Ozzy-lemez előtt tették ezt meg? Ezt erősíti most Ozzy friss interjúja, amiben elárulja, hogy először 2003-ban diagnosztizálták nála a betegséget, de arról nem szól, miért csak most árulták el (főleg, hogy az Osbournes című reality miatt sokan már régen így gondolták). Azt is elmondta, hogy nem haldoklik a Parkinsontól, meg amúgy is, annyiszor kicselezte már a halált, hogy ha végül egyszer mégis azt olvassuk majd az újságban, hogy nem ébredt fel reggel, csak annyit mondunk, "nos, végül csak elkapta." Amúgy most olyan 75 százalékos az egészsége, és turnéra csak akkor fog menni, ha elég jól lesz hozzá, bármit is jelentsen ez. Az új lemeze mindenesetre február 12-én megjelenik.


ozzy osbourne



süti beállítások módosítása