2008.10.29. 15:40 – lánggitár

Doboscsere, gitároscsere, klip, lemezfelvétel - Blind Myself kisinterjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Legutóbb a Lost In Time animációs klipje miatt írtunk a Blind Myselfről, most viszont már arról is beszámolhatunk, hogy új gitáros van a csapatban, és, hogy lemezt vesznek fel. Illetve nem is mi mondjuk ezt el, hanem Tóth Gergő, az énekes (aki az IHM-es Palival írta a szövegeket) ebben a rövid interjúban:

A Lost In Time klippremierje óta eltelt pár hét. Mik a legújabb fejlemények ez ügyben?

Lényegében pillanatok alatt sikerült eljutnunk vele, olyan helyekre - híres metal újságok szerkesztőihez, a szakma megmondóembereihez stb. - akikhez idáig soha, még az előszobájukba sem. Az első dominó Ben Weinman volt a Dillinger Escape Plan gitárosa, akivel a pesti koncertjükön haverkodtam össze. Nagyon jó fej volt, érdeklődött a klip felől, mivel megmutattam neki az első 30 másodpercet még, amikor itt jártak. Persze azt gondoltam, hogy igazából nem kíváncsi rá, csak udvariaskodik, de amikor kész lett Gróf Balázs, egyből elküldtem neki a klip linkjét. Két nap múlva válaszolt, nagyon bejött neki, és továbbküldte az amerikai Headbangers Ball főszerkesztőjének. Őt Lyndsey Siegelnek hívják, és magától felrakta a műsor hírportáljára a videót. Aztán tovább dőltek a dominók, a Headbangers Blogból belinkelték a klipet a legnagyobb amerikai metal magazin, a Revolver internetes oldalára is. Innen már csak egy lépés volt a legnépszerűbb hírportál, a Blabbermouth. Amikor felkerült a hír, naponta duplázódott a nézettség a MySpace oldalunkon. Egy haverom, aki a Roadrunner lemeztársaság hollandiai irodájában dolgozik, elküldte a klipet Monte Connernek, a cég fő A&R emberének. Ugye, ő szerződtette többek között a Slipknotot is. A fickónak annyira bejött a klip, hogy a RR hivatalos oldalára is felrakatta. Ennek azért is örültem, mert egy kicsit paráztam, hogy mit fognak szólni a Slipknot „szerepeltetéséhez”. A legfrissebb hírek szerint a nagy angol MTV is játszani fogja a videót, hogy pontosan hol és mennyit az még nem tisztázott. Egyébként most várunk visszajelzésre a német és az amerikai MTV-ből is. Meglátjuk…

Szerinted mit lehet ebből a hirtelen jött reflektorfényből reálisan kisajtolni? Illetve te mit vársz ettől?

Nézd, nem várok igazából semmit. Túl sok dologban hittem idáig, amiből a végén aztán semmi sem lett. Ettől függetlenül mindent megteszek, hogy minél több helyre eljutassam a klipet. Idáig több mint ötvenezren látták, azt hiszem, lehet ezt még jócskán feljebb is tornázni. De nem gondolom, hogy holnaptól hatalmas világ körüli turnékon vennénk részt. Egy azonban biztos, legalább most megjegyezték azt a nevet, hogy Blind Myself, és ez már hatalmas siker számomra! Ezzel én már bőven boldog vagyok.

A legújabb hírlevélben feltűnt, hogy új gitárosotok van. Miért is?

Elég régi vágyunk, hogy külön tudjuk választani az Idorut és a Blind Myselfet. Szabó Laci és Szalkai Tibi is úgy szállt be annak idején a zenekarba, hogy közölték számukra az Idoru az elsődleges csapat. Laci még az új számok írásánál szállt ki időhiány miatt (is). Tibi pedig pár napja írt egy e-mailt, amiben közölte, hogy szívesen vállalna inkább más feladatokat a Blind körül, mint a gitáros posztja. Persze mindkettőjükkel jóban vagyok, és hozzánk tartoznak valamilyen szinten. Laci intrókat/átvezetőket fog csinálni az új lemezre, meg ugye együtt csináljuk a Faces Of Rock márkát is. Tibi meg inkább „pótgitáros” szeretne lenni, ha bármikor szükségünk lenne rá. Ő fog „énekeltetni” a stúdióban, valamint a koncertjeink szervezésének egy részét is rábíztam. Tehát napi kapcsolatban vagyok velük, olyan mintha még mindig tagok lennének. Csak a színpadon nem lesznek láthatóak, bár a Merlinben most pénteken (2008.10.31.) Laci is és a Tibi is fellép velünk pár szám erejéig. Az új gitáros srác egy zseniális figura, Horváth István, akit először a Metal Champ tehetségkutatón láttam a Garden Of Eden soraiban. Nagyon tetszett a színpadi mozgása és a gitározása is. Elhívtuk, és egy ideje ő helyettesíti a Tibit, amikor nem ért rá az Idoru miatt. Szuper srác és vokálozni is nagyon tud, ami nálunk nagyon fontos. Az új dobosunk Valentin meg egyszerűen jó arc és iszonyat jó dobos. Nagyon jó hangulat van most a bandán belül.

A lemezt is már Isvtánnal veszitek fel?

Nem. A lemezt Édes Gergő és Tibi fogja feljátszani. Bár lehet, hogy az egyik dal sávjait István fogja felnyomni. Idáig a régi számokat tanulgatta, csak nemrég mutattunk neki új dalokat.

 

Fogtok játszani egy új, magyar nyelvű számot a pénteki koncerten. A címe a leghosszabb hivatalos magyar szó. Ez most mit akar jelenteni?

Jó mi? A szövegeket ezúttal az Isten Háta Mögöttes Palikával írtam meg. Iszonyú izgalmas volt vele együtt dolgozni. Nagyon élveztük a közös munkát mind a ketten. Már most hiányzik a meló. A Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért az első nóta lesz a lemezen. Azt gondoltuk annál nem lehet jobb, mint ha az egyik leghosszabb magyar szó a címe a nyitó dalnak az első teljesen magyar nyelvű Blind Myself albumon. A szövegből pedig majd kiderül, hogyan értelmeztük ezt. Természetesen, az anyagot angolul is feléneklem majd.


metál idoru blind myself isten háta mögött gróf balázs lost in time



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása