2009.03.05. 08:43 – Dankó Gábor

Századfordulós vámpírok - The Moog-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ismét egy exkluzív premier a Lángoló Gitárokon. Most, a már Amerikát is többször megjárt The Moog énekese, Tonyo válaszol pár kérdésünkre, de természetesen a lényeg most is a legalul található klip, illetve a hozzá letölthető dal lesz, amiket tíz napig csak a nálunk lehet elérni, fizikai formában viszont most pénteken a Corvintetőn is beszerezhető lesz, ahol a Moog még élőben is eljátssza azt.

Honnan jött az ötlet, hogy egy kislemezt kizárólag vinylen jelentessetek meg fizikai formában Magyarországon?
Igazából ez Amerikában jelenik meg ilyen formátumban és az érdekesség kedvéért gondoltunk kishazánkba is hozni pár példányt. Az ötlet egyébként a kiadótól jött, mi pedig roppantul örültünk neki.

Egyáltalán lenne értelme itthon kislemezt kiadni?
Nem nagyon, de ha már van, akkor gondoltuk megpróbálunk egy párat itt is szétszórni. Meg talán annyiból lehet érdekesebb ez a kislemez, hogy a borítóját Gris Grimley tervezte, aki egy híres grafikus és nemsokára még híresebb lesz.

A b-oldalas dalról mit kell tudni?
Azt, hogy a Bauhaus zenekar Passion of Lovers című számának feldolgozása. Ami még érdekes, hogy szerepel rajta David J is, aki a Bauhaus basszusgitárosa. Énekel a refrénekben, valamint egy basszusharmonika nevű hülye hangszeren is játszik.

Ezek a számok amúgy rajta lesznek a nagylemezen is?
A Passion of Lovers nem, de a You Raised a Vampirre természetesen igen.

A nagylemez mikor jön?
Itthon remélhetőleg április végén jelenik meg a lemez.

Azt is lehet majd vinylen kapni?
Készül vinyl verzió a nagylemezből is, de elvileg az csak Amerikában jelenik meg.

Saját elmondásod szerint miről szól a You Raised a Vampire című dal?
Hát, nem nagyon lehet jól kijönni egy ilyen kérdésre adott válaszból. Talán a környezetemmel való viszonyomról. Ebből adódik, hogy a „you” szó nem csak egyes számként értelmezhető, hanem többesként is. Nekem tetszik, hogy mindkét módon van értelme.

Mindezt a klip is reprezentálja szerinted?
A klip inkább a címből adódik és az Veszéjes Áron ötlete. Nyilván van néhány helyen kapcsolat a szám és a videó között, de ez inkább egy némafilmes hangulat és egy 50-es évekbeli horrorfilm keveréke.

Amúgy ez a gótikus-vámpíros image most koncepció lesz a lemez körül, hiszen az új promofotók is ilyen stílusúak.
Inkább a századfordulós hangulat koncepció. Semmiképp nem szeretnénk ilyen olcsó, ijesztgetős, horrorkodást. A századfordulós dolog viszont direkt. Ebbe tartozik egyébként a vámpír téma is, hiszen akkoriban az eléggé felkapott volt. A lemez címében található orfeum szó is a századfordulóhoz köthető. Az orfeum ugyanis egy akkoriban divatos mulatóhely, ahol a közönség asztalok mellett fogyaszthatott, míg a színpadon vagy a parketten artistaszámok, énekes színművek, kuplék váltakoztak. A orfeumok a századforduló után tönkrementek, helyüket a tánclokálok, bárok vették át.

A koncertdátumok között szerepel egy USA-buli. Ez micsoda? Ezért utaztok ki oda?
Több is lesz, de nem csak a koncertezés miatt megyünk ki. Bár mondjuk a SXSW-s buli elég fontos. Többek között például egy klipet is leforgatunk majd, amit a Maneater Productions csinál. Ez egy több rendezőt tömörítő közösség és készítettek néhány elég jó videót. Többek között néhány White Stripes és Von Bondies klipet is.

Amúgy lesznek tartósabb külföldi turné is?
Remélhetőleg igen. Elvileg legközelebb nyáron lesz valami.

Itthonra mi a terv?
Úgy néz ki május 1-jén csinálunk egy lemezbemutatót. Emellett pedig remélem minél többet játszhatunk. Nyáron pedig jön a fesztiválszezon. A legközelebbi dátum viszont most hétvégén van március 6-án a Corvintetőn, ahol kislemezbemutatót tartunk az EZ Basic társaságában.

The Moog - You Raised A Vampire

Elvileg itt egy The Moog-klipnek kéne lennie

You Raised A Vampire-stáb:
Rendező: Veszéjes Áron
Kamera: Pohárnok Gergely, Garai Gábor
Vágó: Bernáth Milán
Smink: Fazekas Ricsi
Haj: Nagy Viktor
Asszisztensek: Paczolay Zsófi, Hallgató Edo
Képek: Molnar Alexandra


interjú moog exkluzív vámpír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása