2009.10.13. 09:00 – mista

Megjelent, de rögtön problémás az új Michael Jackson-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Bár játékfilm, ha minden igaz, még nem készül az életéről, de Michael Jacksonról hamarosan egy koncertfilmet mutatnak be a mozik This Is It címmel. Ehhez kapcsolódóan jelent meg most a júniusban elhunyt énekes első, halála után bemutatott dala, aminek ugyanaz a címe, mint a filmnek. A számot, ha minden igaz, még '91-ben, a Dangerous című album dalaival együtt rögzítette Jackson, viszont egyes információk szerint jóval korábban, '80-ban írta. Ami azonban egészen biztos, hogy a dal nem éppen egy táncparkettbomba, ellenben nagyon érzelmes és az énekes testvérei vokáloznak benne. Valamint, hogy Paul Ankának mindezzel van némi problémája.

Nem sokkal azután ugyanis, hogy a dal megjelenésének híre bejárta a világot, a híres kanadai dalszerző-énekes bejelentette, hogy pert indít, amennyiben nem tüntetik fel nevét a This Is It szerzői között. Szerinte ugyanis a dal gyakorlatilag - néhány apró változtatást leszámítva - megegyezik azzal az I Never Heard című dallal, amit ő és Jackson közösen írtak még 1983-ban, és ami éppen 1991-ben jelent meg Sa-Fire rnb-énekesnő előadásában. A sztorit tovább színezi, hogy a számot Paul Anka szerint valójában az ő egyik lemezére szánták, ráadásul duett lett volna, ám egy nézeteltérés miatt végül Jackson elvitte a szalagokat, amiket végül csak - hasonlóan a jelenlegi helyzethez - perrel való fenyegetés árán tudott visszaszerezni. A libanoni származású Anka által kirobbantott ügyet egyelőre sem a Columbia Records, sem Jackson családja nem kommentálta érdemben, az viszont vitathatatlan, hogy az alábbi, lassan húsz éves dal kísértetiesen hasonlít a most megjelentre.

A This Is It egyébként az eredeti tervek szerint szerepelni fog a filmhez kapcsolódó, október végén megjelenő dupla válogatáslemezen is, aminek egyik korongján a filmben elhangzó dalok, a másikon pedig klasszikus számok eddig ismeretlen változatai lesznek hallhatóak. A dal az eredeti mellett instrumentális verzióban is rajta lesz majd a lemezen, hogy mindenki kedvére ráénekelhesse a megható sorokat az elhunyt szupersztár helyett, ha éppen úgy tartja kedve. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a Paul Anka által kilátásba helyezett per milyen formában befolyásolná mindezt.

Itt jegyezzük meg, hogy Jacksonnak már a nyáron is felkerült egy korábban nem hallott dala az internetre, az azonban nem saját szerzemény volt (mint ahogy a jelek szerint talán ez sem egyedül az ő műve), hanem az America nevű zenekar 1971-es, A Horse With No Name című számának feldolgozása, ami Jackson verziójában az A Place With No Name címet kapta és egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mikor is vette fel az énekes. Ennek a dalnak a netre felkerült rövid részletét például ide kattintva lehet meghallgatni.


pop videó hír michael jackson paul anka



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása