2010.02.01. 08:14 – lánggitár

Beyoncé és Taylor Swift a legjobb

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Vasárnap este tartották a zenei élet legrangosabb eseményének tartott Grammy-gálát Los Angelesben. Ez volt az 52. ilyen díjátadó, és mint az várható volt, Beyoncé vihette haza a legtöbb kitüntetést, egész pontosan hatot (főleg az r&b kategóriában tarolt, de övé lett az év dala is). Viszont az év albuma a nálunk még annyira nem ismert Taylor Swiftté lett, ráadásul most Kanye West sem égette le, mint ahogy azt tette tavaly az MTV VMA-n, mikor váratlanul azon felháborodásának adott hangot, hogy szerinte egyáltalán nem ő a legjobb női előadó 2009-ben. Swift ezen kívül még három díjat vihetett haza. Beyoncé egyébként a saját ötös rekodját döntötte meg ezzel a hat díjjal, ráadásul női előadó eddig soha nem kapott egy este ennyit.

Három aranygrammofonnal lett gazdagabb a Kings Of Leon, karrierje során először kapott Grammyt az AC/DC (a legjobb hard rock előadásért a War Machine című dallal), a legjobb rockalbum a Green Day-jé lett, a legjobb metálelőadást a Judas Priest követte el a Dissident Aggressor című dallal, de kapott hármat a Black Eyed peas is (pop kategóriák), Eminem és Jay Z pedig osztozott a rap kategóriákon. Neil Young a szép borítója miatt kapott díjat (ő is először nyert), David Guetta pedig a remixeire lehet büszke, Lady GaGa viszont a legjobb elektronikus tánclemezes lett, mondhatni kétszer is. A tavaly elhunyt Michael Jackson pedig életműdíjat kapott, amit gyermekei vettek át. A teljes lista itt található, plusz itt vannak a jelöltek névsorai is.

Az est műsorvezetője Stephen Colbert volt, aki 20 ezer nézőt próbált lekötni órákon át a Staples Centerben, de természetesen olyan zenei sztárfellépők is szinesítették az esemény, mint Eminem, a Green Day, Lady Gaga Elton Johnnal, Pink, Beyoncé, Taylor Swift stb.


hír grammy



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása