2010.03.09. 08:08 – lánggitár

A Dalriada készítette az év lemezét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lezajlott az ötödk HangSúly díjátadó (igaz, csak virtuálisan), amiben online rockmagazinok szavazták meg kik legyenek a nyertesek az olyan kategóriákban, mint az év albuma, az év koncertzenekara, az év stúdióprodukciója, az év debütalbuma és az év borítója. A jelöltek közé automatkusan bekerült a tavaly megjelent összes műfajba tartozó lemez, amik közül a 12 webzine (Concertphotos.hu, Fémforgács Metal Site, Hard Rock Magazin, NuSkull, Passzio.hu, Rock Gyémántok, Rockerek.hu, Rock Station, Shock! Magazin, Underground Magazin, Zenemagazin.com, Viharock.hu) választotta ki a legjobbat.

Ezek szerint az év lemeze a Dalriada Arany-albuma lett egy hajszállal megelőzve a Thy Catafalque Róka Hasa Rádió művét. Az év debütáló albumán osztozik a Wrong Side Of The Wall és a Keeper Of Dreams. Az év koncertzenekara a Blind Myself lett, az év stúdióprodukciója a Watch My Dying Moebius lemeze, ami Jaya Hari Das és Straub Dezső munkája. Az év borítóját pedig Jarolics Tamás készített a Bridge To Solace House Of The Dying Sun albumához.

Idén először kísérleti jelleggel indítottak közönségszavazást is, ami a szervezők szerint elég felemásra sikerült, ugyanis a Hungarica zenekar váratlan előnyhöz jutott azáltal, hogy a szélsőjobboldali kuruc.info portál felhívást tett közzé, hogy ezzel is támogassa mindenki a nemzeti rockzenét. A szavazás lebonyolítói szerint ezzel nem tartották tiszteletben a verseny tisztaságát és saját "politikai céljaikra próbálták meg felhasználni a közönségszavazást". A szavazást tehát a Hungarica nyerte, viszont a fentiek miatt a szervezők megjegyzik, hogy "erkölcsi" győztesnek a második helyezett Dalriada tekinthető, akik ugyanezen a közönségszavazáson a legjobb koncertzenekar is lettek. Az év debütalbumát az olvasók szerint a Corradal készítette Xei címmel.


metál hír hangsúly



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása