2010.10.08. 15:11 – mista

Pislogó mellek, péniszszobrok - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lezüllött szuperhőst szívat a Monster Magnet, tonnányi vizuális információt zúdít a Stone Temple Pilots, régi szintikkel és hülye műkörmökkel támad Zach Hill, a Foals új klipjének pedig egy bábfigura a főszereplője. Ezen kívül itt van még a kaotikus Crystal Castles, az egyszerű Óriás, az új Dimmu Borgir, a Die Antwoord pedig a pislogó mellekkel és péniszszobrokkal szórakoztat.

Óriás - Gyere gyere

A napokban kertül fel a Youtube-ra a zenekar második kisfilmje a szintén október elején megjelenő Példák Hullámokra című új albumról. A klipet Egyedi Péter énekes-gitáros készítette, aki nem bonyolította túl a dolgot: az idei évben a zenekar életét különböző helyszíneken rögzítő, sok különböző ember által felvett videókból vágta össze a három és fél perces anyagot. Ahogy a videó Youtube-oldalán olvasható a zenekartól: "Október elején megvágta az Egyedi, aki ehhez azért annyira nem ért mint a szólózáshoz, pedig ahhoz sem sokat." Akárhogy is van, a fekete-fehér klip jól passzol dal hangulatához, és nem unja el az ember a néhol szinte esetlegesen váltakozó képeket a koncertekről, a stúdiózásról, buszozásról, meg mindenféle baromkodásokról a klipvégére sem. Teljesen rendben van.


Monster Magnet - Gods and Punks

A hónap végén új albummal jön az idén a Szigetet is megjárt Monster Magnet is, ez lesz a nyolcadik a híres stoner banda 21 éve tartó történetében. Az albumot kiadó Napalm Records szerint, az azt beharangozó, nemrég megjelent Gods and Punks annyira kurva jó szám, hogy tutira bevonul a nagybetűs Rockzene történelmébe, de hát egy kiadónak többek között az is a feladata, hogy ilyeneket mondjon, pláne megjelenés előtt. Így aztán nem meglepő, hogy ehhez a számhoz készült a legfrissebb klip is, aminek sztorija van, ezt viszont nem meséljük el részletesen. Van benne lecsúszott, az utcán tengődő, ronda, egykori szuperhős, akit aztán néhány utcai suhanc szívat meg kegyetlenül, érdemes megnézni. A rendező Nathan "Karma" Cox, aki korábban például a Linkin Park, a HIM, valamint a Queens Of The Stone Age klipjeit is készítette.


Stone Temple Pilots - Take A Load Off

Második klipjét készítette el idén tavasszal megjelent legutóbbi albumáról a 2008-ban hosszabb szünet után visszatért Stone Temple Pilots. A videó ugyan már megjelent egy ideje (szeptember elején), de jobb később, mint soha alapon nem akartuk lehagyni az eheti válogatásból, mert egy tetszetős három és fél percről van szó. Egy rakás apró jelenet egymás után vágva millió helyről, koncertektől kezdve, a felgyorsított autópályán keresztül, az előző évszázad közepéről származó rajzfilmekig. Mondhatnánk erre, hogy semmi extra, de mégis, a számmal együtt van az egésznek egy nagyon megnyerő hangulata, amiről valahol nemrég azt írták, hogy igazi avantgarde megjelenítése mindannak, ahogyan a zenekar tagjai az életet szemlélik. Ilyen nagy szavakkal mi nem dobálózunk, de ez a klip tényleg jól sikerült.


Dimmu Borgir - Gateways

Készítette a Katapult Films. Rendezte Sandra Marschner. Vendégénekes: Agnete Kjølsrud. Jelmez és maszk: Junker Designs. A dal a zenekar szeptember végén megjelent Abrahadabra című új albumáról való, amiről pont a napokban írtunk részletesen, úgyhogy minden továbbiért ide érdemes kattintani.


Foals - 2 Trees

A zenekar második, Total Life Forever című albumáról származó melankolikus dalhoz Adam Bizanski készített klipet, amiben cimborája, a bábfigura Singalong Paul kapta a főszerepet, akiért már a Facebookon is lehet rajongani. Ha minden igaz Paulnak ez az első hivatalos szereplése videoklipben, úgyhogy talán ez az oka, amiért még kicsit feszeng a kamera előtt. Minden esetre a fűrésszel hegedülés már jól megy neki. Adam Bizanski egyébként korábban olyan zenekarok klipjein dolgozott, mint például a Wolf Parade vagy az Arcade Fire, de készített klipet José Gonzáleznek is.


Zach Hill - The Primitives Talk

Zach Hill egy rakás zenekarban és ilyen-olyan egyéb formációban dobol, az alábbi klip azonban saját szóló vállalkozásának terméke. A klip apropója, hogy hamarosan jön a zenész második szóló albuma a 2008-as Astrological Straits után. Az alábbi videót Stephanie Davidson jegyzi, főszerepben pedig régi szintik és mindenféle hülye műkörmök láthatóak. Meg persze még egy csomó minden, aminek nézése közben nehéz is eldönteni, hogy a zenére vagy a képekre figyeljünk inkább. Hosszútávon a zene érdekesebb.


Crystal Castles - Baptism

A kétfős kanadai zenekarnak ez már a második videója idén megjelent - és a két évvel ezelőtti debütáló lemezükhöz hasonlóan szintén cím nélküli - albumáról. A kissé kaotikus videó nagyjából pont olyan, mint maga a zenekar: vagy szereti az ember, vagy szinte képtelen meghallgatni/végignézni, mert leginkább elviselhetetlenül idegesítőnek tartja. Sztori nincs, a képkavalkádban legtöbbször Alice Glass énekesnőt látjuk ugrálni, visítozni/énekelni, a háttérben meg hülye maszkban néha feltűnik a zenei agy, Ethan Kath is. Nem az a klip, amire évek múlva is emlékezni fogunk, viszont bárhogy is viszonyuljunk hozzá, azt nehéz lenne vitatni, hogy tökéletesen passzol a számhoz.


Die Antwoord feat. Wanga - Evil Boy

A tavaly feltűnt fokvárosi együttes - akik idén nyáron egymás után kétszer is felléptek nálunk - leginkább arról ismert, hogy elég nehéz eldönteni róluk, komolyan gondolják-e amit művelnek, vagy sem. A választ minden bizonnyal a Diplo és a fiatal mc, Wanga közreműködésével készült Evil Boy című számukhoz forgatott új klipjük sem fogja megadni, ennek ellenére, vagy inkább éppen ezért eléggé szórakoztató mindaz a töménytelen marhaság, amivel telepakolták a videót. Ha a múlt héten sikerült puncis klippel zárnunk a válogatást, akkor most itt van egy pár pislogó mell, meg egy rakás pénisz között rappelő hülyegyerek, és akkor még csak néhány rövid jelenetet említettünk a teljes játékidőből. Ígérjük, jövő hétre mi is megkomolyodunk.


óriás klip monster magnet dimmu borgir stone temple pilots crystal castles foals klipmegosztás die antwoord zach hill



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása