2010.11.05. 11:45 – mista

A megerőszakolt gitárlegenda története - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Autókkal szórakozik a Volbeat, Slash-re vadászik a szexuálisan túlfűtött Fergie, a tűzzel játszik a Papa Roach, a múltat idézi régi-új dalokkal Bruce Springsteen, és szabadnak született nagyon friss klipjében Kid Rock. Eheti, a szokásosnál valamivel rövidebb válogatásunkba gyakorlatilag csak rockklipek kerültek, nincs se Katy Perry, se Lady GaGa, vagy rózsaszín szintipop, igaz, kőkemény metál sincs, úgyhogy azért most is izgatottan várjuk a beszólásokat.

Volbeat - Heaven Nor Hell

A hazánkban már nem egyszer járt dán jampimetál zenekar, miután szeptemberben kiadta negyedik nagylemezét Beyond Hell / Above Heaven címmel, a napokban jelentette meg legújabb klipjét, a rajta szereplő Heaven Nor Hell című számhoz. A dalban közreműködik Henrik Hall a szintén dán Love Shopból, a relatíve eseménytelen klipet pedig néhány látványos jelenetre élezték ki. Ezekben levegőben lógó autók gyulladnak ki, kerekek hullnak az égből, a zenekar meg csak nyomja keményen. Nem ez az eheti válogatás legemlékezetesebb klipje, ennél rosszabbat viszont nem tudunk rá mondani, és nem is akarunk.

Slash feat. Fergie - Beautiful Dangerous

Miután a lassan már két hete a neten keringő klip végre elérhető tisztességes minőségben hazánkból is, van értelme beszélni róla. Az, hogy Slash és a Black Eyed Peas jóseggű énekesnője szeretnek együtt csinálni dolgokat, nem újdonság, a gitárlegenda tavasszal megjelent albumára azonban egy konkrét közös dalt is összehoztak. Az ehhez forgatott klipben Fergie egy rettentő dögös, ám legalább annyira megszállott rajongót alakít, aki miután hempergett egy jót egy halom Slash-fotó között tangában, nekivág az éjszakának, hogy becserkéssze vágyai tárgyát. Ekkor már kicsit több ruha van rajta, de azért nem sokkal. Az akció természetesen sikerrel jár, a gitáros pillanatok alatt benne van a buliban, még ha ehhez némi tudatmódosítóra is van szükség. Az ezután következő képsorokat nézve Slash-t azért annyira nem tudjuk sajnálni, a videó utolsó néhány másodpercében azonban kiderül, egy ilyen rajongó azért mégiscsak szívás. A klipben a zene és a képek kölcsönösen javítanak egymáson, a rendező Rich Lee volt.

Papa Roach - Burn

Az egykor szélesebb körben is igen felkapott kaliforniai rockerek az idei nyár végén adták ki hetedik, Time for Annihilation...On the Record and On the Road című félig stúdióban felvett, félig koncerteken rögzített lemezüket, erről készült most a lemezt indító Burn című számhoz videó. Az, hogy mi fog történni a klipben, nagyjából már az első néhány másodperc után világos, ennek ellenére részleteiben mégis tartogat meglepetéseket ez a három és fél perc, aminek hangulata nagyon jól passzol a száméhoz. A záró képsorok pedig egészen emlékezetesre sikerültek. A videót az a Jesse Davey jegyzi, aki korábban például a Hollywood Whore klipjét készítette a zenekarnak.

Bruce Springsteen - Save My Love

A Főnök idén tavasszal egy több szempontból különleges kiadványt jelentetett meg, aminek talán legfontosabb tulajdonsága, hogy egy halom, eddig soha ki nem adott dal szerepel rajta az 1978-as, karrierjében áttörést hozó Darkness On The Edge Of Town című album munkálatainak idejéből. A komplett, díszdobozos, The Promise: The Making of Darkness On The Edge Of Town Story című kiadvány 3 CD-t és 3 DVD-t tartalmaz, ezeken több mint 2 órányi zene, valamint egyebek mellett egy idén szeptemberben a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott, Thom Zimny által rendezett dokumentumfilm is található. Meg még egy 80 oldalas füzet, korabeli, kézzel írt feljegyzések másolatai, eddig nem látott fotók stb. Szóval kordokumentumról van szó, ami a rajongók és a gyűjtők számára egész biztosan must have cucc lesz. Ennek a kiadványnak a light verziója a The Promise című dupla korong, amin a korábban kiadatlan dalok külön is megjelentek. Ezek egyike a Save My Love című szám, amihez most egy - nem túl meglepő módon - javarészt archív felvételekből és képekből összerakott klip is készült, amit szintén a Grammy- és Emmy-díjas rendező, Thom Zimny készített. Ennél többet nehéz lenne mondani róla, két és fél percig pont jó aláfestés a dalhoz.

A Pitchforkra pedig ma került fel egy újabb videó, ami a The Promise című számhoz készült, szintén egy korabeli felvétel alapján. Ezért ide lehet kattintani.

Kid Rock - Born Free

Nyolcadik albuma jelenik meg Kid Rocknak hamarosan, a lemez címadó (és kezdő) dalához pedig a napokban elkészült a videó is, aminek tegnap volt a premierje. A számban Kid Rock arról énekel, hogy szabadnak született, a klipben meg ennek hangsúlyozására láthatunk képeket, amint egy nagy, üres, homokos tengerparton, vagy egy nagy, üres, zöld mezőn gitározik, esetleg autót vezet, meg persze motorozik, és közben ettől nyilván rettentő szabadnak érzi magát. Tipikus hangulatklip, amit ha sikerül átérezni, akkor biztosan megadja a nézőnek, amit kell, és hozzáteszi a számhoz a magáét, ennek hiányában azonban, hiába szépek a képek a vidéki Amerikáról, úgy bő két perc után már kezd unalmassá válni. Persze, ezzel még nem is lenne gond, csakhogy a teljes játékidő több mint négy és fél perc. A klipet egyébként Marc Klasfeld rendezte.


klip slash fergie volbeat bruce springsteen kid rock klipmegosztás papa roach



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása