2011.03.01. 10:35 – lánggitár

Red Bull Music Academy Workshop a Szikrában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hazánkban először kerül megrendezésre március 18-án a Red Bull Music Academy Workshop zenei előadás és szakmai fórum a Szikrában. A rendezvényen fellép az osztrák elektronikus zenész, Patrick Pulsinger, valamint Karányi Dani, de a résztvevők hallhatnak egy improvizációs előadást DJ O'Neil, Tóth Gabi, és a Folkfree zenekar tekerőlant zenésze, Hajas Gábor alkalmi formációjától is.

A Red Bull Music Academy – az esemény sajtóanyaga szerint – egy olyan zenei kezdeményezés, amely több platformon biztosít bemutatkozási lehetőséget és nemzetközi szintű szakmai találkozót a legkülönbözőbb zenei stílusok képviselői, énekesei, zenészei számára. A budapesti workshop témáját az elektronikus és az élő zene találkozása adja, amit Karányi Dani és Patrick Pulsinger előadása mentén kötetlen és interaktív beszélgetések formájában dolgoznak fel a résztvevők. Emellett a szervezők az este előadásai közül kuriózumnak szánják Tóth Gabi énekesnő, DJ O'Neal és Hajas Gábor tekerőlantos zenei rögtönzésekre épülő közös produkcióját. Az este hét és tíz óra között zajló rendezvény után egész éjszakás afterparty veszi kezdetét.

A magyarországi workshop, másik 49 országbeli helyi találkozóval együtt, a '90-es években életre hívott, évente mindig más városban megrendezésre kerülő nagy, nemzetközi Red Bull Music Academy kapcsán igyekszik ízelítőt adni a több mint egy évtizedes kezdeményezés szellemiségéből, hazánkban most először.

A budapesti esemény részletes programja:

19.00 – 19.15 Regisztráció (előzetes regisztráció nincs, beengedés a szabad helyek függvényében)
19.15 – 19.30 Az RBMA rövid bemutatása, az előadók bemutatása
19.30 – 20.00 Első workshop: Karányi Dani
20.00 – 20.30 Tóth Gabi, DJ O'Neal és Hajas Gábor (Folkfree) előadása
20.30 – 21.30 Második workshop: Patrick Pulsinger
22.00 – 05.00 Afterparty

Idén október 23 és november 25 között rendezik meg a Red Bull Music Academy nemzetközi találkozóját Tokióban. Az eseményre pályázat útján lehet jelentkezni, hazánkból eddig csak 2002-ben sikerült két magyar zenésznek elnyernie a részvételi lehetőséget.

A tokiói jelentkezési lapot egy zenei demó felvétellel együtt február 2 és április 4 között lehet leadni, ami után a kiadófőnökökből, zenei újságírókból és az Akadémia csapattagjaiból álló zsűri minden egyes jelentkezést körültekintően bírál el – írja a sajtóanyag. A jelentkezőkből úgy választanak ki két 30 fős csoportot, hogy eltérő tapasztalattal rendelkezzenek, valamint zenei stílusok széles skáláját képviseljék: énekes-dalszerzőktől a szintetizátor barkácsolókon és komolyzene szerzőkön át a digitális zeneszerzőkig.

A nemzetközi rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információ és a jelentkezési lap a www.redbullmusicacademy.com oldalon érhető el.


hír program tóth gabi folkfree karányi red bull music academy patrick pulsinger



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása