2011.04.08. 15:20 – gihi

Nem engedünk az elképzeléseinkből – Does It Offend You, Yeah?-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A Does It Offend You, Yeah? bécsi koncertje után már megérkezett Budapestre és még mielőtt elindultak volna várost nézni Dan Coop billentyűs gyorsan és röviden válaszolt néhány kérdésünkre, a turnéról és a második lemezről. Egyelőre valahol a városban kószálnak, de este a Dürer kertben lépnek fel a Radio Panic és a Neo társaságában.

Szerdán kezdtétek el az európai turnét Bécsben és szinte egész hónapban úton lesztek. Vannak szabályok, amiket be kell tartanotok, hogy el tudjátok viselni egymást?
Mindig igyekszünk tisztán tartani a buszt, minden olyan gyorsan büdös tud lenni.

Általában hogyan fogadják a zenétek a különböző országokban?
Szerintem a mi zenénk nagyon könnyen emészthető, így nem nehéz tömegeket megmozgatni egy-egy koncerten, akárhol is legyünk.

DIOYY a hatalmas színpadi energiáiról ismert, miből merítetek erőt?
Egyszerűen csak élvezzük, hogy a színpadon állhatunk, és amikor látjuk, hogy a közönség is jól érzi magát, attól teljesen bepörgünk, ez éltet minket.

Elégedettek vagytok a második lemezzel?
Sosem lehetsz igazán elégedett azzal, amit azért csináltál, hogy ne tűnj hamisnak, de azt hiszem, hosszú utat tettünk meg az előző album óta.

A debütáló lemezeteknek a You Have No Idea What You're Getting Yourself Into címet adtátok, a második album címével erre feleltek?
Pontosan, már akkor tudtuk, hogy ez lesz a címe, amikor az elsőt készítettük.

Mennyire nehezen készült el a Don't Say We Didn't Warn You?
Elképesztően kemény munka volt, végig kellett csinálnunk egy csomó jogi procedúrát a kiadóváltás miatt, hogy olyan dalokat jelentethessünk meg, amilyeneket mi szeretnénk és olyan kiadón keresztül, amit csak akarunk. Az első lemez nagyon kommersz lett és a másodikkal pont az volt a problémája a korábbi kiadónak, hogy nem eléggé eladható. De nem akartunk engedni az elképzeléseinkből. De aztán bekerültünk egy olyan kiadóhoz, akik hozzánk közel álló előadókat adnak ki, mint például a Prodigy, Marilyn Manson vagy az Audio Bullys, így nekünk is sokkal könnyebb velük dolgozni, mert tisztában vannak vele, hogy honnan is jöttünk és mit is szeretnénk.

Erre a lemezre is hívtatok vendéget, ki ő?
A Wondering című számba beszállt Trip is, aki olyan drum and bass bulikon MC-zett, amiket mi is hirdettünk pár évvel ezelőtt. Fantasztikus MC és szövegíró, de forgatókönyveket is ír.

Honnan szerzitek a hangmintáitokat?
Akárhonnan. Néha van, hogy megszólal valami a fejünkben, néha pedig az interneten bukkanunk rá egy jó kis dallamra. Az az igazán érdekes, hogy mivé formálod át őket és vajon úgy is működnek-e majd.

Ismeritek a zenekarokat, akikkel felléptek ma este?
Őszintén szólva fogalmam sincs, kikkel játszunk együtt, de egy kicsit mindig belenézek az előzenekarokba, ezzel hangolódom a koncertre.

Lesz időtök körülnézni Budapesten?
Most is csak azért ültem le, hogy válaszolhassak a kérdéseidre, aztán rögtön megyek és megnézem a várost.


indie interjú pop rock does it offend you yeah



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása