2011.05.30. 14:45 – [MTI]

Shakira arab albumot is szeretne

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Arab nyelven is szeretne énekelni Shakira, a kolumbiai popcsillag, és akár egy egész albumot is szívesen készítene arabul. A május elején Budapesten is fellépett Grammy-díjas spanyolajkú énekesnő, akinek lemezei több mint 70 millió példányban keltek már el világszerte, a hétvégén beszélt erről a tervéről Marokkóban, ahová a Mawazine World Rhythms zenei fesztivál vendégeként érkezett.

"Komoly feladat lenne egy album elkészítése arabul. Először is arabul kellene tanulnom" - jelentette ki Shakira, akinek ereiben apja révén libanoni vér is csörgedez. Mint mesélte, gyerekkorában sokat hallgatta az arab világ olyan nagyszerű díváit, mint az egyiptomi Umm Kalthum vagy a libanoni Fairuz.

A Közel-Keleten is rendkívül népszerű énekesnő fellépéseibe rendre beépíti a hastánc elemeit, és egy spanyol sikerszáma, az Ojas Asi sok szállal kötődik a közel-keleti dallamvilághoz. Nem titkolta, hogy egyelőre alig néhány szót tud arabul, de - mint hangsúlyozta - teljesen nyitott a tanulásra, és szeretné, ha valóban megszületne az arab lemez.

A Marokkóban megrendezett 10. Mawazine világzenei fesztivál szombaton zárult. A nyolcnapos rendezvényen hatvan ország együttesei és előadói vettek részt, köztük Kanye West, Lionel Ritchie, az egyiptomi Amr Diab és a szenegáli Youssou N'Dour.


pop hír shakira



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása