2011.10.14. 09:00 – Lángoló Gitárok

MTV EMA: Legjobb Magyar Előadó - Bemutatkozik a Punnany Massif

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Már javában tart a szavazás az MTV EMA idei jelöltjeire ezen az oldalon, így a Legjobb Magyar Előadónak járó díjára pályázó öt magyar zenekarra is. Idén a Bin-Jip, a Carbonfools, a Compact Disco, a Fish! vagy a Punnany Massif lehet Magyarország legjobbja. A közülük kikerülő győztes esélyt kap arra, hogy a hazai elismerés mellett induljon a World Wide Act címért a belfasti MTV EMA-n, ahonnan a Lángoló Gitárok helyszíni beszámolót szállít majd az olvasóinak, plusz lesz egy magyar buli is október 17-én a Corvintetőn, ahol fellép a Compact Disco, a Fish! és a Punnany Massif is, a magyar nyertes éjféli bejelentése után pedig Lavalava és Kollektíva dj-k szórakoztatják majd az egybegyűlteket. A héten mind az öt zenekart bemutatjuk egy mikrointerjú és egy mixtape keretében. Az ötödik a Punnany Massif.

Milyen emlékek fűznek titeket az MTV-hez?
A magyar MTV színes, szagos, „első vonalas” videoklipeket bemutató Zenebutikját követően igazi felüdülést jelentett a nyugati varázs, ami egyszerre volt populáris és kertvárosi, amolyan csillogó gettó. Az éjszakánként elcsípett Beavis and Buttheadről nem is beszélve.

Mi volt az első gondolatotok, amikor kiderült, hogy jelöltek lettetek?
Te jó ég! Aztán megittuk a napi kávé adag ¼-ét és vettünk egy pár új zoknit és alsót. Nagy megtiszteltetés.

Miért fontos szerintetek díjakkal jutalmazni az előadókat?
A díjak mértékadóak, egy adott kor karaktereinek, eredményeinek, történetének lenyomatai, emlékmorzsái. De nem több. Az igazi elismerés a közönség szeretetéből árad.

Van olyan kategória, amit még felvennétek a MTV EMA listájára?
Népzene vagy mondjuk úgy: világzene. Nincs fontosabb a népek kultúrájának erősbítésénél.

Ti kinek adnátok idén díjat és miért?
Bin-Jip. Izgalmas, szórakoztató, Harcsa Veronika.

Mi lesz az első dolog, amit azután tesztek, hogy megnyertétek a díjat?
Az énekesünk az átadó ünnepség másnapján lesz éppen 30 esztendős, amennyiben megnyerjük a díjat hatalmas bulit csapunk a legközelebbi restiben. Amennyiben nem, úgy van egy b tervünk ünnepelni.

Mit csinál most a zenekar, mit terveztek még erre az évre?
Most megjelent Sun Kick EP-nk bemutatásán, népszerűsítésén dogozunk. Ennek egyik állomása lesz az október 29-i A38 hajós buli. Hamarosan új klippel jelentkezünk, mely Pécs „láthatatlan” turista csalogatói felé fordítja a tekinteteket. Illetve terveink közt szerepel a Kodály Központban adott hangverseny DVD-s megjelentetése. 


interjú hiphop mtv ema punnany massif



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása