2011.12.07. 16:30 – Kovács M. Norbert

Egy tucat bosszantó adat a popbizniszből

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nagyjából ezzel a fenti címmel hozott le tegnap egy listát a BuzzFeed, amiben egy tucat olyan popzenei tényre hívják fel a figyelmet, ami sokakat bosszanthat vagy elszomoríthat. Az alábbiakban sorra vesszük a teljes listát, és nagyokat ámulunk az olyan képtelen hülyeségeken, mint hogy egy musicalsorozat sztárjainak több slágerük van, mint a Beatlesnek, vagy hogy egy Black Eyed Peas-szám népszerűbb, mint bármelyik Elvis-dal, és hasonló agyrémek. Persze, azért reméljük, senki sem szalad a Dunának ezek miatt, hiszen az alábbiakban bemutatott lista legalább olyan vicces és komolytalan is egyben, mint amilyen kiábrándító.

1. A Creed több lemezt adott el az Egyesült Államokban, mint Jimi Hendrix

Elsőre hihetetlennek hangzik, de igaz! Ez az érzékeny lelkű rockzenekar az USÁ-ban a lemezeladások alapján népszerűbb, mint maga Hendrix. A Creed egy itthon kevésbé ismert együttes, az USÁ-ban viszont egy időben rengeteg lemezt adtak el, sőt, még annál is többet, ez az időszak főleg a kilencvenes évek második felében és az új évezred elején volt. Na és milyen az a rockzenekar, amelyik az elmúlt másfél évtizedben hülyére kereste magát a lemezeladással? Természetesen unalmas rádiórockot játszik ízlés nélküli embereknek. Két éve itt írtunk róluk visszatérő lemezük kapcsán, nem is dicsértük agyon őket. Viszont ez alapján úgy tűnik, Hendrix is jobban tette volna, ha a sok szívás helyett inkább mondjuk a lányok szívére és a rádióbarátságra koncentrál.

2. A Led Zeppelinnek, az REM-nek, és a Depeche Mode-nak sem volt soha listavezető slágere a Billboardon, ezzel szemben Rihannának nemrég jött össze a tizenegyedik.

Stairway to Heaven, Losing My Religion, Personal Jesus. Ismerős címek? Egyik sem volt Billboard Number One. Bezzeg az Umbrella, a Disturbia, a Rude Boy, a Love the Way You Lie, az Only Girl, a What's My Name?, az S&M, vagy a legutóbbi, a We Found Love! És akkor még nem is soroltuk fel mindet! Nos, se Robert Plantnak, se Michael Stipe-nak, se Dave Gahannek nincs olyan segge, mint ennek a barbadosi csajnak, aki még mindig csak 23 éves. Talán valahol itt lehet a kutya elásva, mert egyébként ki értheti ezt?!

3. Ke$ha Tik-Tok című számából többet adtak el, mint bármelyik Beatles kislemezből.

Itt is valami hasonló lehet a magyarázat, mint az előző esetben. Vagyis, nem. Erre igazából nincs valószínűleg semmi értelmes magyarázat!

4. Flo Rida Low című száma 8 millió példányban fogyott, ennyit adtak el Beatles Hey Jude című dalából is.

Tom Cruise nyomott erre a Low című számra egy vicces táncot a Trópusi vihar című filmben. Hogy ez magyarázza-e a dolgot? Nem, de hát most hirtelen semmi más nem jut eszünkbe erről a remek dalról.

5. A Black Eyed Peas I Gotta Feeling című slágere az eladások alapján népszerűbb, mint bármelyik Elvis- vagy Simon & Garfunkel-dal.

Az már jó ideje köztudott, hogy ez a köcsög will.i.am bármire képes, de hogy ezt hogyan intézte el, arra mindezidáig a tudomány még nem találta meg a választ. Talán Elvis is sikeresebb lehetett volna, ha van az idejében AutoTune?

6. Celine Dion Falling Into You című lemezéből többet adtak el világszerte, mint bármelyik Queen-, Nirvana- vagy Bruce Springsteen-albumból.

Még mielőtt azzal jönne valaki, hogy hát persze, tuti ezen van a My Heart Will Go On, szólunk, hogy nem ezen van. Ráadásul ez a lemeze a Művésznőnek bőven a Titanic bemutatása előtt jelent meg, úgyhogy ez is az Univerzum egy olyan csodája, amire Stephen Hawking még keresi a választ.

7. Az előbbi állítás igaz Shania Twain Come On Over című lemezére is.

Most szóltak, hogy Hawking feladta a küzdelmet és visszatér a kaptafához, a Világegyetem születése sokkal kevésbé komplikált probléma.

8. Ketten vannak a poptörténelemben, akiknek egy albumáról 5 egymást követő dala is listavezető volt a Billboardon. Az egyik Michael Jackson. A másik nem túl régóta Katy Perry.

Nincs mit tenni, az eladások alapján a harmadik nagylemezénél tartó, 27 éves amerikai énekesnő, aki 2008-ban azzal vált világhírűvé, hogy arról énekelt, hogy megcsókolt egy lányt, jelenleg olyan népszerű, mint egykor a Pop Királya.

9. Barbra Streisand egyedül több lemezt adott el (140 milliót) világszerte, mint a Pearl Jam, Johnny Cash és Tom Petty együttvéve.

Itt nagyjából ugyanaz a helyzet, mint Celine Dion esetében. Ráadásul, ezek alapján ésszerűnek tűnhet, ha azok a női előadók, akik betegre akarják keresni magukat, elkezdenek jellegzetes orrot növeszteni. Nincs más tippünk.

10. Billy Ray Cyrus legelső lemezét, a Some Gave All című albumot 20 millióan vásárolták meg, többen, mint Bob Marley bármelyik albumát.

Csodával határos módon Miley Cyrus nincs ezen a listán, de itt az apja, akit egyszerűen jobban szeretnek az amerikaiak, mint a reggae királyát. És még a Disney Channelt meg Hannah Montanát sem lehet emiatt felelőssé tenni, hiszen az említett lemez 1992-ben jelent meg.

11. A Glee szereplői több slágerlistás dalt jegyeznek, mint a Beatles.

Lennon és McCartney csak ipari tanulók voltak a musicalsorozat slágergyárosaihoz képest.

12. Justin Bieber létezése, úgy önmagában.

Valljuk be, mind alig várjuk már, hogy kiöregedett, kiégett dzsánki legyen belőle, mondjuk úgy legkésőbb 22 éves korára.

(A posztban szereplő remek képek a BuzzFeed listájából származnak.)


pop lista rock zeneipar



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása