2011.12.11. 12:15 – Kovács M. Norbert

Trent Reznor ide is befurakodott – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A DSP profi körülmények között forgatott melankolikus klipet irodai robotolásról meg ivásról és csajozásról, Norba Kartonváros című számának klipjében meglepő módon egy kartonváros házai között rappel, a Romanek Airlines zenekar a törzshelyén rendezett önfeledt buliból készített videót, egy fiatal magyar rendező pedig egy brit előadó számára forgatott ötletes és figyelemre méltó klipet. Emellett pedig itt van e heti kedvencünk, Trent Reznor is, aki még a klipmegosztásba is képes volt befurakodni Led Zeppelin-feldolgozásának videoklipszerűségével, amit David Fincher készített.

Trent Reznor & Atticus Ross feat. Karen O – Immigrant Song

A héten, kis túlzással, szinte minden nap előkerült itt a Lángolón Trent Reznor valami miatt, leginkább a hamarosan a mozikba kerülő A tetovált lány című David Fincher-filmhez készített zenék kapcsán, úgyhogy azon már nem is kell meglepődni, hogy az e heti klipmegosztásban is helyet kapott. A napokban digitálisan megjelent filmzenelemezről a hét elején bemutatott Led Zeppelin-feldolgozás most egy hivatalos videoklipet is kapott, már ha lehet ezt klasszikus értelemben videoklipnek nevezni. A szám alatt ugyanis, ha minden igaz, a film, Fincher által készített főcímének képsorai láthatók, egy titokzatos, hátborzongató kollázs főleg acélosan szürke, néha egy kis tűzzel átitatott képekből, amikben feltűnik egy női arc és egyéb homályosan kivehető dolgok. A legvégén pedig még a film címe és a coming soon is felvillan, úgyhogy akár tekinthető ez egy roppant művészi előzetesnek is akár. Viszont klipnek sem rossz, a képek vitathatatlanul jól passzolnak a dalhoz, és igen hatásosan emelik ki a szám egyre fokozódó dinamikáját is. Jó nagy felhajtást kerítenek ehhez a filmhez, az már egyszer biztos.

King Jacks – Right Place Wrong Time No Reason

Ennek a brit előadónak egy fiatal magyar rendező készítette a videoklipjét. Deák Kristóf maga küldte el nekünk a videót, a mellékelt levélben pedig úgy jellemezte magát, hogy ő egy ifjú magyar rendező, aki Budapesten és Londonban tanulta a filmezést. Sőt, még azt is írta, hogy a klip gerilla stílusban, London utcáin, két nehéz nap alatt született, valamint elárulta, hogy a szám, amire dolgozott, szerinte egész jó. Nos, szerintünk meg ez a klip egész jó, sőt, e heti válogatásunknak mindenképpen a legfigyelemreméltóbb darabja. Egyszerű, de ötletes, élénk, megragadó színekkel, jó hangulattal, színpatikus figurákkal, bájosan abszurd történettel. Egyébként Deák Kristóf volt az egyik rendezője a köztévén futó, meglehetősen gyenge fogadtatású Hacktion című magyar krimisorozatnak, amiről testvérblogunk a comment.com itt közölt kritikát. Az nem sikerült, ez a klip viszont annál inkább. Még több ilyet!

DSP – Már megint

A békásmegyeri DSP egyszer már szerepelt a ’megosztásban, akkor Láncok című számukhoz készült klipjükkel, amiben többek között láncok voltak. Nem nagyon tűntek ki a mezőnyből, de mentségükre szóljon, nehéz is lett volna, amikor épp abban a részben szerepelt az év talán legjobb videója is. Most újra itt vannak, Már megint című számukra pedig a Red Bull Made In Garage segítségével készíthettek professzionális körülmények között klipet. A videóban a szám szövegének megfelelően látunk képeket egy fiatal férfi mindennapjaiból, ami az irodai robotolás mellett az esti bulik, ivászat és a szép, de veszélyes nők bűvkörében zajlik, mindebből pedig nem nagyon van kitörés. Nagyjából ezt mutatja be a klip, közben pedig a DSP tagjait is látjuk az utcán rappelni, mindez pedig valóban profi módon lett elkészítve és a három és fél perces játékidő is ideális, nem unjuk halálra magunkat közben, sőt, a videó a szám melankóliáját is jól visszaadja, viszont sajnos az is igaz, hogy a legtöbben valószínűleg megnézése után fél órával már nem is fognak emlékezni rá. Pedig csak egy kicsit kellett volna csavarni a történeten, hogy ez ne így legyen. A klipet a Studio-X készítette és Derzsy András rendezte.

Norba – Kartonváros

Maradunk a hazai hiphopnál, ráadásul nem is megyünk messzire, Norba legújabb klipjét teljes egészében Virág Péter készítette, a szám zenéjét pedig Diaz szerezte, mint az előbbi DSP esetében, akik közül Dipa is részt vett a Kartonváros zenei munkálataiban. A klipben Norba egy kartonból készült városmakett házai között rappel, mindezt kevesebb, mint három percben, tehát a hosszúságra sem lehet panaszunk, a kivitelezés is rendben, szépen és profin megcsinált videó, ami az első másfél percben még egész ügyesen le is köti a nézőt a közeli képekkel megteremtett sejtelmes hangulattal. Csak sajnos aztán nem fejlődik az alapötlet sehová, szép csendben lepereg a klip, amire így valószínűleg szintén nem fogunk az év végén emlékezni, pedig már elég közel van.

Romanek Airlines – Jim, Johnny, Jameson

Ez a hazai zenekar is a nyáron szerepelt legelső klipjével ebben a rovatban, amiről akkor nem írtunk túl sok jót, most viszont itt a legújabb videójuk, ami szintén nem lesz a kedvencünk, ez azonban nem jelent még önmagában semmit. Az új klip már lényegesen jobban sikerült az előzőnél, amiben az égvilágon nem történt semmi azon kívül, hogy a zenekar zenélt, és bár most is nagyrészt ezen a van a hangsúly, azért kerekítettek köré legalább egy minimális történetet, meg jó nagy bulit, amin láthatóan a jelenlévők remekük szórakoztak. A dal is jobban sikerült az előzőnél, van benne például egy fülbemászó refrén, úgyhogy a végeredmény minden tekintetben előrelépés. Tekintve, hogy fél éve volt az első, ha így haladnak, lesz ez még sokkal jobb is. A klipet ugyanúgy Borbély Ádám és Horváth Attila készítette, mint az elsőt.


klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása