2011.12.15. 15:30 – Lángoló Gitárok

A Foo Fighters jövőre máris új lemezt akar készíteni

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Idén áprilisban adta ki legutóbbi albumát a Foo Fighters Wasting Light címmel, amihez kapcsolódóan például baromi szimpatikus módon csináltak az USÁ-ban egy konkrét garázsturnét, készítettek több szórakoztató klipet (az egyikben Lemmy volt a sofőrjük), nemrég pedig többek között az év albumának járó Grammy-jelölést is megkapták. Ennek ellenére Dave Grohl nem úgy tűnik, hogy sokáig akarna tétlenül ücsörögni, a napokban ugyanis arról írt a zenekar hivatalos oldalán, hogy 2012-re máris egy új albumon fog dolgozni, új dalokat fog írni. Konkrét tervekről egyelőre nem sokat árult el, ellenben leírta érzéseit az aktuális, Grammyre jelölt lemezükkel kapcsolatban. Erről bővebben a lapozás után.

Grohl a Wasting Lighttal kapcsolatban arról ír, hogy igazán nagyszerű érzés számára, hogy egy rock and roll-lemez, ami teljes egészében egy garázsban készült, analóg eszközökkel, szalagra rögzítve, mindenféle számítógépes segítség nélkül, első helyezéseket tud elérni világszerte és még Grammy-jelölést is kap a legjobb album kategóriában. Mindez szerinte igazán nagy dolog, ráadásul rendkívül inspiráló is a számukra, úgyhogy jelenleg az egész együttes úgy érzi, hogy ők a legszerencsésebb zenekar a világon.

Cseppet sem csodálkozunk, hogy Grohl és zenekara mostanában roppant jól érzi magát a bőrében, azon pedig pláne nem, hogy ebben a helyzetben nem szándékoznak túl sokáig várni az új dalokkal és egy új lemez rögzítésével.


rock hír grammy dave grohl foo fighters garázsrock



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása