2011.12.27. 16:30 – Hirdetés

Cider Szilveszter – A Lángoló Gitárok és a Cider Budapest közös játéka. Első rész

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Te tudod, mi az a cider? Ha jól ismered, vagy csak hallottál róla, vagy azt sem tudod, hogy eszik-e vagy isszák, de szeretsz új dolgokat kipróbálni, ez a játék neked szól!

A cider, más néven almabor vagy almasör egy jellemzően almából, erjesztéssel készített, kellemes, üdítő jelleggel bíró szénsavas alkoholos ital, amelyet jégre töltve fogyasztanak. Hazánkban az ital még kevésbé elterjedt, de Nagy-Britanniában, Skandináviában és a világ számos más országában évszázadok óta kedvelt és népszerű. A ciderkészítés Európa több országában nagy hagyományokkal rendelkezik, Nagy-Britannián kívül Belgiumban, Svédországban is kitűnő minőségű, prémium ciderek készülnek, amelyek már Magyarországon is megvásárolhatók.

A Cider Budapest és a Lángoló Gitárok közös játékában most három szerencsésnek ajánljuk fel a lehetőséget, hogy idén szilveszterkor megkóstolhassák Európa legjobb gyártóinak ciderjeit. A játék folyamán legelőször is minden játékosnak lájkolnia kell a Cider Budapest és a Lángoló Gitárok Facebook-oldalait, majd három nagyon egyszerű kérdésre várunk választ, amelyek közül az elsőt most, a lapozás után, a másik kettőt holnap és holnapután közöljük, itt a Lángolón. Ha jól válaszolsz, és neked kedvez a szerencse, a szilveszteri buliba már egy kifejezetten erre az alkalomra összeválogatott italcsomaggal érkezhetsz, amely kizárólag prémium minőségű, 100%-os cidereket tartalmaz Európa minden tájáról. A lapozás után tehát a mai kérdés és további részletek találhatók. A játékban kizárólag 18 év feletti olvasóink vehetnek részt!

Az első kérdés:

Milyen gyümölcsökből készül jellemzően a cider?

a.    alma, körte
b.    banán, maracuja
c.    szőlő, maláta

A megfejtéseket a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk, a következő tárggyal: Lángoló-Cider-Játék. Aki nem ezzel a tárggyal küldi a levelet, kizárja magát a játékból! Holnap érkezik a következő kérdés.

A válaszokat elfogadjuk külön-külön és egyben is, a beküldési határidő 2011. december 29., 24:00. Eredményhirdetés: december 30.


játék hír szilveszter cider budapest



süti beállítások módosítása