2012.02.19. 08:00 – Kovács M. Norbert

Harc a jégkrémekért – klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A focivébés számáról ismert K'Naan videójában nagyjából semmi sem történik, a Rise Against klipje társadalomkritikus és nyomasztó, a Soulfly szimplán csak nyomasztó, plusz véres és rémisztő, a magyar MC Ness videoklipjéről és Facebook-oldaláról pedig nem tudjuk eldönteni, hogy csak egy béna vicc, vagy teljesen komoly. A Grammyn történelmet ugyan nem író, de azért nagyon jól szereplő Skrillex új klipjében pedig jégkrémekért megy a harc.

Skrillex – Bangarang

Skrillex három Grammyt nyert pont egy hete, most pedig itt a legújabb klipje, ami ismét meglehetően eseménydúsra sikeredett, hasonlóan a karácsonykor bemutatott mikulásverésre, csak itt jégkrémért megy a harc. Akinek már az ágyra megy a vinnyogó, a legtöbbek által még mindig dubstepnek nevezett akármi, azért az is nézze meg, amennyiben szereti a mozgalmas klipeket.

K'Naan feat. Nas – Nothing To Lose

K’Naan, aki a legtöbbeknek a Wavin’ Flag című focivébés száma miatt lehet ismerős, új klipjét a Nasszal felvett Nothing To Lose-ra készítette Francisco Soriano, ezzel pedig nagyjából mindent el is mondtunk róla, amit érdemes, ugyanis ennél tipikusabb, unalmasabb hiphop-videót ritkán látni. Megy a bandázás az utcán, a kocsiból ki-beszállás, a szigorúan nézés, a keménykedés meg ilyesmi, mindez több mint négy percen keresztül. Csoda, hogy nem alszik el a néző a végére.

Rise Against – Ballad Of Hollis Brown

A Rise Against (szokás szerint) társadalomkritikus számára Bob Dylan-feldolgozására (az eredeti 1964-ben jelent meg) a vidéki Amerika lehangoló, kiábrándító arcát bemutató klipet készített Nico Sabenorio, aki nehéz sorsú, munkájukat, otthonukat elvesztett emberek, és sokkolónak szánt tények mellett néha a zenekart mutatja zenélni a javarészt fekete-fehér klipben. Nem mondjuk, hogy mindez hat és fél percen keresztül nem kegyetlenül nyomasztó, ugyanis ez hat és fél percen keresztül kegyetlenül nyomasztó.

Soulfly – World Scum (18+)

Na, és ha már a nyomasztó klipeknél tartunk, akkor itt a Max Cavalera koncepciója alapján Thomas Mignone rendezésében készült új Soulfly klip, ami a történelem néhány nem éppen szívmelengető pillanatát idézi fel a maga módján, főleg a dal szövegére reflektálva. Az hagyján, hogy nyomasztó, de ez a videó kifejezetten véres és ijesztő, úgyhogy 18 éven aluliak számára nem is ajánljuk. Másoknak is csak akkor, ha szeretnek rémisztő és gyomorforgató dolgokat nézni öt percen keresztül.

Mc Ness – Hazudni tudsz

A helyzet az, hogy erről a klipről nagyjából mindent elárul, hogy nem lehet hozzá kommentelni a YouTube-on. Ez azt is világossá teszi, hogy nem viccről, paródiáról van itt szó, hanem a készítők valószínűleg komolyan vették a művüket, pedig amikor először megnéztük, rögtön arra gondoltunk, hogy itt biztosan valami viccről van szó. A tinédzser MC Ness egy csaj miatt problémázik a számban és lökdösődik az utcán a klipben, ezen kívül pedig nagyjából ugyanaz történik a videóban, mint K’Naan klipjében, vagyis semmi, csak szigorúan nézés, bólogatás, fel-alá mászkálás, és hasonlók vannak, amire teljesen felesleges filmszalagot, vagy tárhelyet pazarolni. Az időnket meg pláne, hacsak nem szeret valaki gúnyosan röhögni az ilyesmin, bár ezen igazából azt sem lehet. MC Ness Facebook-oldalán a következő olvasható: "Üdvözlök Mindenkit Mc Ness vagyok azaz Mészáros Tamás 18 éves vagyok és a Rapp szakmában helyezkedtem el. Már 1 éve tólom keményen ezt az ipart és keresem a hejem a világban :)", úgyhogy azért egy kicsit még mindig fenntartjuk, hogy ez talán mégis csak valami rossz vicc.


klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása