2012.02.26. 23:59 – Lángoló Gitárok

Elhunyt Balatoni "Boli" Endre, a VHK üstdobosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Facebookon kezdett el terjedni a hír, hogy magyar idő szerint vasárnap, Szumátra szigetén tragikus hirtelenséggel elhunyt Balaton "Boli" Endre, a VHK üstdobosa. A Quart hétfőn elérte Grandpierre Atilla énekest, aki elmondta, az információ Boli barátnőjétől származik. Az első hírek szerint mérgezés a halál oka, az ügyben nyomozás is indul majd. Balatonit február 26-án, délután fél egykor szállították élettelen állapotban a Joelham Binjai-i kórházba. A mentőket ismeretlen eredetű görcsök miatt hívták ki, amik azután jelentkeztek, hogy a zenész megivott valamit. Grandpierre később megerősítette, hogy Boliék egy faluban vásárolták azt az ételt, amitől a dobos rosszul lett, majd a mentőben életét vesztette.

Boli első jelentősebb zenekara az 1984-ben alakult Marina Revue volt, ahol már dobosként szerepelt (előtte basszusgitározott a Commandóban és a T-34-ben). Boli egy interjúban nemes egyszerűséggel az első magyar hardcore zenekarnak nevezte a  Marina Revue-t, amiből olyan, később meghatározó együttesek nőttek ki, mint a Trottel, az AMD illetve a Tizedes Meg A Többiek. Boli 1986-ban szállt be a Vágtázó Halottkémekbe, aminek a 2001-es feloszlásáig tagja is maradt, illetve 2008-ban csatlakozott a Vágtázó Életerő néven történő újjáalakuláshoz is. A köztes időkben olyan együttesekben zenélt, mint a Narco Polo, a Magura illetve a Világfa. A zenélés mellett híres - ahogy ő mondta - csavargó volt, lényegében folyamatosan utazott, bejárta szinte az egész világot, erről blogot is vezetett, a halál is egy utazásán érte. Balaton Boli Endre 47 éves volt. (Fotó: S.Varga Ilona)


folk punk hír gyász vhk balatoni boli endre



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása