2012.03.01. 10:15 – [MTI]

Lady Gaga a fiatalokat támogatja új alapítványával

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Harvard Egyetemen jelentette be Lady Gaga szerdán új alapítványának létrehozását, amellyel a fiatalokat kívánja támogatni abban, hogy jobbá tehessék a világot, illetve gátat vessen az iskolai zaklatásnak. Az énekesnő tavalyi albumának egy népszerű számáról a Born This Way Foundation nevet adta az alapítványnak, amelynek felállításához 1,2 millió dolláros (260 millió forintos) magánadománnyal járult hozzá. A sztár kezdeményezéséhez számos további híresség, köztük Oprah Winfrey televíziós személyiség és Deepak Chopra szellemi vezető is csatlakozott. Az egyetemi rendezvényen Kathleen Sebelius, egészségügyi és szociális miniszter is részt vett.

Gaga a Harvadon több mint ezer diák, és meghívott vendég előtt ismertette az alapítvány létrejöttének körülményeit, céljait és működésének módját. Mint felidézte, többek között az ösztönözte, hogy kamaszkorában őt is zaklatták az iskolában. A Born This Way megjelenése után pedig rengeteg levelet, e-mailt, üzenetet kapott, amelyek tartalma azt tükrözte: sokan szeretnék, ha nagyobb tolerancia és megértés lenne az emberek között a világban.

Az alapítványt Gaga édesanyja, Cynthia Germanotta vezeti. Az énekesnő szerint ő inspirálta az alapítvány elindítására. "Mindig hitt bennem. Mindig a támaszom volt, és ő késztetett arra, hogy ezt a családi és támogató érzést továbbadjam a világnak" - mondta Gaga.


pop hír lady gaga



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása