2012.03.06. 16:00 – Lángoló Gitárok

Sólstafir, Xenomorph, Hocico a Fekete Zajon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2012-ben augusztus 17. és 19. között zajlik majd a Fekete Zaj Fesztivál a már megszokott helyszínen, vagyis a mátrafüredi Sástó Kempingben. A korábbi évekhez hasonlóan idén is az olyan csapatokra fókuszál a rendezvény, akik máshol nem nagyon bukkannak fel a nyáron.

A Fekete Zaj Fesztivál tavalyi fénypontja az Ulver fellépése volt, idén pedig egy hasonlóan egyedi metálzenekar, a különleges, de nagyon sötét zenét játszó izlandi Sólstafir (képünkön) koncertje lesz az egyik legfontosabb esemény. A mexikói Hocico (ejtsd: Osziko) dalai sem éppen andalító hangulatúak: a világ egyik legnehezebben élhető városából származó duó kemény elektronikus zenét játszik angol és spanyol nyelven kiabált dalszövegekkel, EBM és industrial elemekkel megtűzdelve. Szintén biztos már a dark-horror-trance Xenomorph-nak az érkezése. A berlini Mark Petrick egyszemélyes projektjének zenéjében a new wave-től a death metalon át számos műfaj hatásai fedezhetők fel.

Bár a kisebb-nagyobb külföldi zenekarok (mint például a szintén fellépő Deti Picasso-leszármazott, a Wattican Punk Ballet) fontos szereplői a fesztiválnak, a fellépők többsége idén is hazai zenekar lesz. Legutóbb a Void ov Voices, a Spacesh!t és az Ozone Mama neve került fel a listára, melyen már szerepel a marionette ID, a Shapat Terror, a Mátyás Attila Band, az Új Látásmód Fúzió, és a First Aid 4 Souls is.


fesztivál fekete zaj



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása