2012.03.19. 16:00 – Lángoló Gitárok

Sister Sludge – The Trousers-dalpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A két évvel ezelőtt kiadott, Soul Machine című első albuma után jelenleg második nagylemezén dolgozik a The Trousers zenekar, amit a tervek szerint idén ősszel adnak majd ki. Kőváry Zoltán, az együttes frontemberének elmondása szerint a második lemez kapcsán fontosnak tartották a hangzásbeli fejlődést, amit szerintük az elsőként befejezett Sister Sludge című felvétel is jól tükröz. A dalt itt most először a Lángoló Gitárokon lehet meghallgatni a lapozás után, valamint a zenekarról és a készülő új albumról is olvashatók infók és kulisszatitkok, többek között például az egykori The Hellacopters frontemberének, Nicke Anderssonnak az alakulófélben lévő közreműködéséről.

A vadiúj The Trousers-dal:

Kőváry Zoltán pedig az alábbiakat mondta a készülő új lemezről:

"Az ősz folyamán megkezdődtek a harmadik nagylemez munkálatainak előkészületei. Az album feltehetően 2012 őszén fog megjelenni, és Freakbeat lesz a címe, és 10-11 dal lesz rajta. Fontosnak tartottuk, hogy tovább fejlődjünk a hangzás területén, amit az elsőként befejezett Sister Sludge című felvétel is jól tükröz.

A dalt megmutattam svéd barátomnak, Lars Erik Tindrének, aki évekig a svéd követség titkáraként és kulturális attaséjaként dolgozott Budapesten. Őt 2009-ben ismertem meg, amikor részt vettem azon a követségi partin, amit Lasse az akkor a Szigeten koncertező Backyard Babiesnek szervezett.

Lasse a dal hatására Stockholmban hivatalosan is megalapította a Sister Sludge Managementet, ami amellett, hogy svéd bandákkal is foglalkozik, arra vállalkozik, hogy a The Trousers szekerét is tolja Skandináviában.

Lasse első akciója az volt, hogy felkereste egyik legnagyobb példaképünket, Nicke Anderssont, az egykori The Hellacopters frontemberét (aki jelenleg az Imperial State Electric nevű bandáját vezeti), és megkérdezte tőle, hogy játszana-e egy gitárszólót a The Trousers következő lemezén. Nicke megnézte a bandát az interneten, tetszett neki, igent mondott a felkérésre, és Lassén keresztül üdvözletét küldte a csapatnak. Ezt követően elküldtük neki a Sister Sludge-ot, a már majdnem elkészült I Get Around című dalt, valamint az a Crackin’ Your Code című félkész felvételt, hogy válassza ki azt, amin játszani szeretne.

Jelenleg a visszajelzését várjuk, illetve folytatjuk a lemezfelvételt. Legközelebb most szerdán, március 21-én játszunk Szegeden a Club Noirban, Budapesten pedig április 20-án a Dürerben újra megszervezzük az őszi rock and roll minifesztiválunk folytatását az Ozone Mama és az Irie Rock Trio társaságában."

Az együtteshez egyébként 2011 nyarán csatlakozott Locke Péter, a The Royal Flesh zenekar gitárosa, valamint egy ideje rendszeresen női háttérvokalistával, Csányi Ritával kiegészülve koncerteznek.


rock hír hard rock trousers



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása