2012.04.18. 15:00 – Lángoló Gitárok

Tupac lehet turnézni is elmegy Snoop és Dr. Dre társaságában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az már egészen biztos, hogy az idei Coachella úgy fogja beírni magát a történelembe, mint a fesztivál, amin feltámadt minden idők legnépszerűbb rappere, Tupac Shakur. Mint azt már pár napja megírtuk, a múlt hétvégén a kaliforniai bulin a közönség tagjai egy még videón is lélegzetelállító produkciónak lehettek élőben szemtanúi, amikor is Snoop Dogg és Dr. Dre régi cimborájukkal, az egyébkén 16 éve elhunyt Tupac-kal léptek színpadra. Persze nem arról van szó, hogy beigazolódott az a régi összeesküvés-elmélet, miszerint a hiphoplegenda valójában nem is halt meg, és egy kis, eldugott szigeten koktélozgat dögös csajok és az egykori barát, majd későbbi ellenség (a feltételezés szerint valójában mindvégig cimbora) Notorious BIG társaságában, hanem arról, hogy Snoop és Dre egy elképesztően látványos, és baromi drága produkció keretében hologramként élesztették újra a sztárrappert. A fellépés híre természetesen bejárta a világot, mostanra pedig már az is napvilágot látott, Dre és Snoop azon törik fejüket, hogy turnét is szerveznek a hologram-Tupac közreműködésével.

A rapsztárok fellépése után számos lapban megjelentek információk a produkcióról, a Wall Street Journal pedig legutóbb egy Snoopékhoz közelálló informátorra hivatkozva arról írt, hogy Dr. Dre állítólag már többször is beszélt arról, hogy esetleg érdemes lehetne egy nagyobb turnén is bemutatni a hologramos produkciót.

A tervek állítólag egy nagy stadionturnéról szólnak, amin többek között fellépne Eminem, 50 Cent és Wiz Khalifa is, ugyanakkor állítólag egy jóval kisebb, erősen limitált fellépéssorozaton is gondolkoznak, ahol csak Snoop Dogg, Dr. Dre és a technika segítségével feltámasztott Tupac szerepelnének.

A hologramot egyébként a speciális effektekkel foglalkozó hollywoodi cég, a Digital Domain készítette, akik az elmúlt években számos népszerű és sikeres filmben is közreműködtek. A hírek szerint egyébként az egész produkció Dr. Dre fejéből pattant ki, amit tervezés után nagyjából négy hónap alatt valósítottak meg, és bár arról pontos számokat nem lehet tudni, hogy mennyibe került, a hírek szerint szerint valahol 100 ezer és 400 ezer dollár közötti összegről lehet szó.

Azt egyébként nem hozták nyilvánosságra, hogy a fellépés (vagy legalábbis annak bizonyos részei) során ki kölcsönözte a hangját Tupac-nak, pedig már csak hologram-rapper "What the fuck is up, Coachella?" felkiáltásából is biztosra vehető, hogy nem végig régi felvételekből összevágott produkció volt hallható, hiszen a Coachella fesztivál még nem is létezett Tupac 1996-ban bekövetkezett halálakor.


hiphop hír coachella snoop dogg tupac dr dre hologram



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása