2012.05.21. 14:57 – Lángoló

A Hősök is a Paféra megy (mikrointerjú)

Pannónia Fesztivál 2012

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hosok.jpgCsütörtökön indul a szezonnyitó Pannónia Fesztivál, amely idén kiemelten foglalkozik a hiphoppal, olyan előadókra fókuszálva, mint az Onyx vagy a Slaughterhouse, de a hazai színtér krémje is tiszteletét teszi. A fesztiválra való ráhangolódás gyanánt öt kérdést tettünk fel a három talán legnépszerűbb magyar rapcsapatnak. Kezdjük az elején a Hősökkel.

Pannónia fesztiválos fellépők közül kivel kollaborálnátok legszívesebben és miért?
Onyx és a Punnany Massif. Az Onyx zenéje meghatározó volt abban, hogy gyerekkorunkban megszerettük a rapzenét. A punnanysok meg jó barátaink, és az utóbbi időszakban sokszor léptünk fel együtt is, érne már valami közös. Főleg, hogy évek óta beszéljük egyszer majd csak lesz.

Mi volt a legcikibb fesztiválos bulitok eddig?
Gáz élmény nincs nagyon, inkább ilyen "közös-szétesős" emlékezetes. A kísérőzenekarunk tagjai 18 körül lehettek, mikor 2010-ben játszottunk a SZIN-en. A délutáni koncert lement szépen, de aztán nekiálltunk kollektíven rövidezni a melegben, a hatás meg is lett igen hamar. Az M5-ös autópályán hazafele megálltunk minden egyes pihenőnél vagy benzinkútnál, mert valakinek épp hánynia kellett. Vicces volt így utólag visszagondolva.

Kit látnátok legszívesebben itthon koncerten?
Az európai hiphop vonalból a francia Hocus Pocust szívesen látnánk újra, de egy NTM vagy épp Saian Supa Crew sem jönne rosszul. A tengeren túlról az Odd Future brigádot, a Dilated Peoplest, Guilty Simpsont és mondjuk Elzhit sem biztos, hogy kihagynánk.

Ha felléphetnétek egy hologrammal, mint Snoop Dogg 2Pac-kel, melyik elhunyt zenész lenne az?
J Dilla, Guru, Biggie, MCA.

Melyik buli/fesztivál az, amire ha tehetitek minden évben kimentek?
A csapat veszprémi, így az Utcazene Fesztivál alap. Ha itthon vagyunk és ráérünk, kinn vagyunk a városban. Emberközeli és nagyon kedves pár nap ez a környéknek, de a híre már országos, nagyon sokan jönnek ilyenkor Veszprémbe. A városban kis színpadok, spontán zenélések, mindenhol ismerős, sok koccintás, megannyi jó szó. Külföldön az évek alatt a nagy rapfesztiválokon már jártunk nézőként, így a német Splash! vagy a cseh Hip Hop Kemp már kipipálva. Mindegyik felhozatala, miliője pofás volt és jól éreztük magunkat kinn.


hip-hop rap hősök pannónia fesztivál



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása