2012.07.08. 15:28 – Sajó Dávid

Beardyman eltemeti a dubstepet - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle_1.jpgA hónap egyik legjobb videója a holland Noisia nevéhez fűződik, ahol művészi magasságokba emelik a hivatalos személy ellen elkövetett erőszakot. Rendőri brutalitás máshol is akad, igaz Beardyman és Doorly plüssbábukat agyalnak, akik éppen temetni készültek a dubstepet. Erőszak helyett az önfeledt nyári szórakozást választotta a JEFF The Brotherhood, Wiz Khalifa és Snoop Dogg pedig megelégszik az orrba szívott spanglival. Santigold egy bizarr női kommuna tagjává válik, a Gaslight Anthem viszont otthona előtt tiszteleg egy koncerttel. A hiphop hazafias részét mutatja be Mac Miller, Riff Raff pedig valamiféle drogos dadaizmussal keveri a déli rapzenét. Valamivel keményebb figurák is helyet kaptak a megosztásban, igaz sem az Enter Shikari, sem a P.O.D. nem törte össze magát, hogy ezt a keménységet el is hitessék másokkal.

Snoop Dogg & Wiz Khalifa - French Inhale

Na, tessék találgatni miről szól a két rapper új szerzeménye? Klímaváltozás? Szerelmi tanácsadás? Hogyan főzzünk vegetáriánus ételeket? Persze, hogy nem. Természetesen a két kenderlovag ismét kedvenc passziójához írt egy már-már zavarba ejtően szexi dalt. A french inhale-technika az, amikor valaki nem tüdőzi le a füstöt, hanem csak beszívja, majd lassan kinyomja a nyelvével, amit aztán az orrán keresztül szív le. Wiz és Snoop szerintünk már annyira algára tépte az agyát, hogy észre sem veszik mennyire röhejesen néznek ki a képernyőn. Wiz Khalifa egy szépen ívelt hipszter-bajusszal tetszeleg, Snoop Doggra meg valaki ráapplikált egy piacon 2000 forintért megvehető rasztasapkát. Arról már ne is beszéljünk, hogy ki gondolta szexinek a tetovált halántékú, arcpiercinges és fültágítós sztóner lánykát a videóban.

Beardyman Vs. Doorly - Vampire Skank

Beardymant sokan Dub FX-hez hasonlítják, ami abból a szempontból helytálló, hogy mindketten a szájukkal helyettesítik a hangszereket zenéjükhöz. A különbség viszont az, hogy míg Dub FX megmaradt egy utcai trubadúrnak, addig Beardyman már inkább zenebohóc, aki muzikális zsenialitását egy jó nagy adag humorral keveri. A Vampire Skanket a dubstep kapudrogjával, Doorlyval készítette, aki a műfaj elterjedésekor igen nagy sikernek örvendett, köszönhetően annak, hogy bármilyen nagy sláger után a dubstep remix szavakat beírva 5-ből legalább egyszer az ő nevét dobta ki a Youtube. A dalhoz készült videóban egy muppet-vámpír mesél az óhazáról és annak tradicionális zenéjéről - ami természetesen a dubstep - amely egy sírkő szerint 2004-től 2012-ig élt és még egy koporsót is kerítettek nekik. A gyanúsan Skrillexre hasonlító vámpírbábu aztán vad zúzásba kezd pajtásaival, mire betörtnek a rendőrök és jól összeverik őket és a bábmestereket. Csattanóként aztán Beardyman megához tér egy étteremben, ahol lehet patkányos spagettit is kapni.

Noisia - Tommy's Theme

Elég valószínű, hogy a holland Noisia lesz a következő nagy név az amerikai EDM-piacon annak ellenére, hogy Európában hosszú évek óta a törtütemű zenék legjobb márkájának számítanak. Már egyébként ők is Deadmau5 Mau5trap kiadójához tartoznak egy ideje, szóval az előbbi gondolatsor lehet nemsokára beigazolódik. Addig is itt van a klipjeihez mindig is nagyon igényesen hozzáálló formáció legújabb videója, ami vitán felül a hét leglátványosabb kisfilmje. Alapvetően csak a rendőrök és felkelők összecsapását mutatja be, de azt egyfajta művészi kontextusba helyezve, nagyszerű lassításokkal, remekül koreografált és felvett összecsapásokkal és rengeteg akrobatikával. Egyedül talán a türközött kép trükkje nem kellett volna, bár a videó vége felé sikerül ezt is egész ügyesen használni. Kötelező videó mindenkinek, aki szereti az akciódús videoklipeket.

Santigold – The Keepers

Santigold saját maga rendezte a The Keepershöz készült videót, amiben még a Wu-Tang Clanos GZA is feltűnik egy rövid időre. Santi bling-nyakláncok árusításából él, miközben egy szinte csak nőkből álló kommunában tengeti az életét egy házban, ahol az összes ételnek meglehetősen fura, neon színezete van. A szőke parókában leginkább Nicki Minajra hasonlítő hölgyön kívül egy tipikusan gettós autós lövöldözés és egy tragikus véget érő tejesember is feltűnik a klipben.

JEFF the Brotherhood - Sixpack

A JEFF The Brotherhoodról nemrég Dan Auerbach, a Black Keys énekes-gitárosa mindössze annyit mondott, hogy ők lesznek a következő nagy név a rock and roll bizniszben. Ő pedig ezt onnan tudhatja, hogy a nashville-i testvérpár bemutatkozó, Hypnotic Nights című lemezén végez produceri munkálatokat, amely rögtön egy nagykiadónál, a Warnernél jelenik meg júliusban. A Sixpackhez készült videóban késő húszas fiatalokat láthatunk, akik kiszabadulnak a természetbe, egy rakás alkohol, fű és dohány kíséretében, hogy aztán meztelenül fürdőzzenek és egymásnak essenek éjszaka. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha a Skins tévésorozat szereplőinek 10 éves osztálytalálkozóján lennénk, amit stílszerűen egy kirándulással ünnepelnek meg.

Enter Shikari - Warm Smiles Do Not Make You Welcome Here

Kevés cikibb dolgot tudunk elképzelni annál, amikor egy együttes zenekari klónokról meg sztárgyárokról forgat beszólós videót, ami pont annyira elvont, hogy egy 12 éves gyerek is felfogja mi az üzenet benne. Az Enter Shikarit ez nem zavarta és a legutóbbi albumáról választott dalt új klipjéhez. Ahogy írtuk, nincs benne semmi más, mint hogy az együttesből klónok készülnek, akik aztán összemérik tudásukat az eredetivel és hát mennyivel jobb már az eredeti Enter Shikari, mint a többi elektronikus metalcore csapat nem? Nem.

Gaslight Anthem - 45

A Gaslight Anthemnek minden adottsága megvan ahhoz, hogy Amerika következő nagy stadionrock produkciója legyen, ehhez pedig a július végén megjelenő, negyedik nagylemezük lehet a vízválasztó. A sokak által folk punkként is definiált zenekar a 45-hoz készült videójában visszatér New Jerseybe, ahonnan megkezdték egyelőre folyamatosan felfelé ívelő pályafutásukat. A klip semmi extrával nem szolgál a laikusoknak, sokkal inkább egy afféle tiszteletadás szülőföldjüknek és rajongóiknak, aminek egyes jeleneteit a legendás Stone Ponyban adott koncertjükön forgatták.

Mac Miller - America

A zsidó származású, autodidakta, multi-instrumentalista zenész-rapper Mac Miller hiphopja egyike a műfaj legizgalmasabbjainak, amit sokszor az alternatív vagy pszichedelikus jelzővel is szokás ellátni. Wiz Khalifa, Cam'Ron és Kendrick Lamar országos cimborája még mindig csak 20 éves, de már a neves producerrel Pharrell Williamsszel dolgozik közös EP-n. Az amerikai függetlenség napjára összedobott egy dalt és hozzá egy videót, amiben a meglehetősen röhejes nevű Casey Veggies és Joey Badass működik közre. A klipben mindenhol amerikai lobogók és a rapperek mögött álldogáló haverok láthatók, miközben a felvételek utólag animáltak, ezzel egy egészen különleges hangulatot teremtve az alkotásnak.

Riff Raff - Jose Canseco

Nem tudjuk, hogy Riff Raff mennyi ideig lesz még az internet egyik első számú viral előadója, de jó úton jár afelé, hogy pár hónapig tuti ne felejtse el senki. A déli rapet önironikus gettó alapokkal keverő előadónak már a látványa is elég, hogy valakiknél a bicska, másoknál a telefon nyíljon ki azonnal a zsebében. A folyamatosan pszichoaktív szerek hatása alatt levő Riff Raff most az őt gyűlölők táborának - van belőlük bőven - üzent a Jose Cansecóval, amiben a szokásosnál is idiótábban néz ki és legalább 2-3 féle drogot lehet feltételezni a szervezetében, ha csak egy pillanatra is a fejére pillantunk.

P.O.D. - Murdered Love

Július 10-én jelenik meg a P.O.D. új lemeze. Ja igen, ők azok a zenekar, akik a Limp Bizkit és a Linkin Park vezette rapmetál-nu metal vonalon próbáltak felkapaszkodni, de egy-két slágeren kívül nem értek el nagyon semmit. Aztán kiderült, nagyon is léteznek és még mindig kőkeménynek hiszik magukat kiegészülve a dalban hallható Sick Jackennel, a Psycho Realmből. A Murdered Love videójában egy tévét láncokon maga után húzó férfit látunk, akinek mindenféle életbölcsességek vannak a testébe karcolva. Izzadságszagú, meglehetősen lejárt szavatosságú alkotás.


dubstep metalcore noisia enter shikari klipmegosztás santigold beardyman gaslight anthem doorly mac miller rap hiphop rock fű snoop dogg wiz khalifa jeff the brotherhood p.o.d. riff raff folk punk



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása