2012.07.23. 10:00 – Lángoló Gitárok

Nagyon megy - Új dal a Kiscsillagtól (exkluzív premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kiscsillag 2.jpgAlig egy éve jelent meg a Kiscsillag Néniket a bácsiknak! című albuma, de a zenekar máris új lemezen dolgozik. „Tavasszal, a dalíró próbákon született pár dalból nyáron felvettünk hármat, és az év folyamán egyenként jövünk ki velük. Ez a dal az első." – mondja Lovasi András a Nagyon megy címet viselő dalról, amit itt a Lángoló Gitárokon lehet először meghallgatni. „Levittem a dalt a próbákra, és mivel mindenkinek bejött a zenekarból, elkezdtünk vele foglalkozni, ráadásul Andrásnak volt is egy szövegötlete rá, amit öt perc alatt ráírt a dalra. Bement, felénekelte és már nagyjából készen is volt. A legközelebbi próbára már eljött Boeni (Bernhard Hahn német hangmérnök-producer), a Stuttgartból importált hangmérnök is, akivel a következő lemezen dolgozunk, és vele fel is vettük a dalt rendesen, az András által már említett két másik új dallal együtt." – egészíti ki Leskovics Gábor Lovasit. „Mivel nekünk is nagyon tetszik a dal, beválasztottuk azon három áthangszerelt szerzemény közé, amiket majd ősszel adunk elő, a Petőfi Rádió szimfonikusaival, a Szimfonik Live 2.0-án" – tette hozzá Leskovics. A számhoz egyébként klip is készül, amit ezen a héten kezd el forgatni a zenekar.

Ami az elmúlt hónapokat, fesztiválfellépéseket illeti, Lovasi szerint nagyon jók a visszajelzések, „most már két új dal is bekerült a repertoárba és egy vendégbillentyűssel, Vedres Csabával kiegészülve kicsit kevesebb a vicceskedés, több a zene, nőtt talán a mélysége és a magassága is zenénknek". A jövőt illetően pedig elárulták, hogy októberben Idáig tudom a történetet címmel egy olyan turnéra indulnak, amit már a 2013-as Semmi konferencia című új műsoruk előfutárának szánnak. „Erről direkt nem azt mondjuk, hogy musical vagy rockopera, inkább dramaturgiai szálra felfűzött dalsornak mondanám, ahol színházi és filmes elemek keverednek a koncerten. Nyilván emiatt a helyszínek mar ősszel is inkább nagy koncerttermek lesz, mint klubok" – nyilatkozta Lovasi.

Itt pedig akkor meghallgatható a Nagyon megy című új Kiscsillag-dal:


premier rock hír kiscsillag exkluzív



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása