2012.09.04. 16:26 – Sajó Dávid

Zaj nélküli noise rock - Japandroids-koncertbeszámoló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Japandroids @ Akvárium, 2012.09.03.

120903_japandroids_09.jpgA kanadai Japandroids koncertje több okból is kuriózumnak számított. Ritkán jön Magyarországra olyan zenekar, amely nem csak aktuális, de nemzetközi mércével mérve is fontos együttesnek számít. A kéttagú együttes fellépése ennek ellenére nem volt kiemelkedő színvonalú, a buli végére mégis kicsit elszabadult a pokol. (Fotó: mush.hu/Mohai Balázs)

Mindenképpen azzal kell kezdeni, hogy sokat rontott az élményen a fülledt helyszín és a hangosítás. Hiába volt viszonylag kis tér a színpad előtt, ami alapvetően jól illett volna a produkcióhoz, egyszerűen nem volt egyáltalán klubhangulata a bulinak, hiába tocsogott mindenki egy idő után az izzadságban, a borzalmas hangosítás pedig még rontott is az élményen. Többször elszállt valamelyik hangfal, de olyan is volt, hogy az összes. Ráadásul elképesztően szarul szólt a zenekar, a dobból szinte csak a csörömpölést lehetett hallani.

120903_japandroids_05.jpg
mush.hu/Mohai Balázs

A buli elején a Japandroids eléggé motiválatlannak tűnt, és sokáig úgy nézett ki, hogy ez egy elég vérszegény koncert lesz, amire az emberek tisztességesen meg sem süketülhettek. Aztán az első pár sornak köszönhetően kezdett beindulni a buli, a zenekar elővette az ismertebb számait és a közönség ó-ó-ó-zására végre egy mosolyt is sikerült kicsalni a láthatóan halál fáradt párosból, ahol Brian King frontember egy idő után már törölközővel tisztogatta a csurom vizesre izzadt gitárját. Innentől fogva viszont egyre inkább kezdett rendes koncerthangulata lenni a bulinak, az első sorokban beindult a lökdösődés, ugrálás és a közönségszörf, köszönhetően a The House That Heaven Builtnek. A végére aztán jött a totál extázis, a Young Hearts Spark Fire és az energiabombaként ható For The Love Of Ivy, és a közönségből egyesek már a színpadon buliztak, amit szerencsére nem rontott el egy morcosabb biztonsági őr, aki amúgy egy ideig szigorú arccal nézte a közönséget a színpad kellős közepén állva, míg Dave Prowse dobos el nem küldte őt onnan.

Talán ez a másfél óra kicsit sok volt, nem sikerült folyamatosan magasan tartani a szintet ezért magasabb osztályzatot is kaphatott volna, ha mondjuk 20-30 perc késéssel érünk a koncertre. Szóval a végére egyébként szuperré váló koncert sajnos mégis kicsit csalódás volt, bármekkorát sikerült bulizni a végére, viszont le a kalappal a szervezők előtt, hogy sikerült elhozniuk a Japandroidsot, mert mégis csak egy élmény volt látni az együttest kár, hogy hallani már sokkal kevésbé.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (2,7/5)

punk hír akvárium koncertbeszámoló noise rock japandroids



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása