2012.09.18. 10:00 – Lángoló Gitárok

Átlag éjjel - Itt az első Tej-klip (exkluzív premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tej_pt_lovon.jpgValószínűleg már több olvasónk tisztában van vele, hogy Pálinkás Tamás Isten Háta Mögött-frontember mostanában inkább a Tej nevű popformációjával van elfoglalva zeneileg, amiben eredetileg az IHM-ből, a Volkova Sistersből és még számos más zenekarból ismert Sándor Dániel volt a társa. Azóta viszont ez megváltozott, Sándor mostanában már teljesen a Volkovára koncentrál, de Pálinkás szerint nem érezte magát igazán otthon az általános popformában sem, amihez a főember viszont ragaszkodik.

„Ez most nagyobb kihívás, mint új utakat keresni a rockzenén belül, így nekem ez egy muszáj-érzés, hogy ebből ne engedjek." – mondta az énekes a Tej kapcsán és hozzátette – „A langyos dolgok sem szórakoztatnak, szóval sosem lehetne olyanról szó a Tejben, hogy modernnek ható, de igaziból gennyesen modoros stíluskeverések tetszenek. Ettől függetlenül ez persze becsúszhat, de direkt nem törekszem arra, hogy bármilyen újítást vagy erőltetetten annak nevezett dolgot akarjak végrehajtani az ilyesmi popzenében. Nagy álmom, hogy felkerüljön majd egy dalom valamelyik 1997-es európai dance-válogatásra. Szóval, ez Daninak nagyon nem tetszett." A szakítás miatt harag nincs, barátok maradtak természetesen, Pálinkás pedig megtalálta a megfelelő embert a folytatásra. „Igaziból több emberrel is szeretnék dolgozni, de közben mégis ismét duóvá váltunk, mert nemrég nekiálltam egy dalnak a Zalcsival, aki a Spacesh!t-ben billentyűzik és tolja a mindenféle elektronikát, aztán lett abból mára három, ráadásul az egyik még nagyobb cucc, mint a most klipesített Átlag éjjel szerintem."

tej_pt_in_love.jpg

„Nagyon örülök annak mikor zenélhetek, akár egyedül, amikor dalt írok, vagy a stúdióban szöszmötölök órákig egy hangon. Viszont végre elkezdtem zongorázni, és azt hittem, nehezebb lesz, hogy tudjak ugyanúgy dalt írni rajta, mint gitáron, közben meg az történt, hogy pár hét alatt belejöttem, és írtam már hármat is. Persze itt nehogy azt higgye bárki, hogy ilyen Richard Claydermann-féle nyomulás van, épp' csak elakkordozgatok meg egyujjas basszus, viszont így is egyből kinyílt egy világ újra, és imádom tanulni." – mondja Pálinkás a lehetőségekről, akit most ugyan leköt a Tej, de azért ez sem elégíti ki teljesen zeneileg. „Múltkor bekötöttem az SG-met, betorzítottam, és annyira jól hangzott és olyan jó volt riffelni össze-vissza, hogy nem is volt kérdés, szükségem van-e rá." – mondja az Isten Háta Mögött jövőjéről. „Lacival már ott tartunk, hogy arról beszélünk, kitalálunk egy igazi, rendes, konkrét időpontot, hogy találkozzunk IHM-ügyben." Arra viszont még nem gondolt, hogy mi lesz akkor, mikor Sándor Dani a tervek szerint külföldre költözik a Volkova Sisters miatt. „Ez négyünkön múlik, de én hiszek az úgyis adja magát, mit kell majd csinálni törvényben, de az úgyis csak jövőre lesz."

Rendezte: Bálint Dániel, Kocsis Bence
Art Director: Szombat Éva, Bálint Dániel
Operatőr: Ebner Dávid
Gyártást vezette: Bálint Dániel, Kocsis Bence
Vágta és fényelte: Koszti Zsuzso
Producer: Kocsis Bence
Foto: Szombat Éva


premier pop hír tej exkluzív electro



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása