2013.01.08. 13:44 – sajó d.

A Twitter óta már a rapbalhék is bénák

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

banks_1.jpgA közösségi médiának hála a zenészek és előadók nem csak rajongóikkal vannak napi szinten kapcsolatban, hanem sokszor egymással is több ezer Twitter-követő szeme láttára. Ezekből van, hogy meglepő közreműködések születnek vagy sértődött üzengetések, amik aztán elfelejtődnek az internet információs tengerében.Bezzeg régen, amikor még vérre ment a balhé kelet és nyugat rapperei között, most már retweetek és hashtagek borítják a falat vértócsák helyett. Most éppen két női rapper, Azealia Banks és Angel Haze különbözött össze a Twitteren, amiből egy homofób cicaharc alakult ki Perez Hilton közgyűlöletnek örvendő celebblogger vendégszereplésével.

Az eset valahol ott kezdődött, hogy a 21 éves Banks kisasszony kiírta a Twitterére, hogy ne dicsekedjen már olyan azzal, hogy New York-i, aki nem is ott született. A harlemi rapper kijelentését egy Angel Haze nevű, vele egyidős rapper magára vette, és megkezdődött a hajtépés kettőjük között Twitteren, mivel fél évvel korábban ő kihozott egy kislemezt New York címmel.

Az internet beefet kiáltott és a két nagyon tehetséges női rapper elég hamar lesüllyedt rapbalhék legalsó bugyraiba, amikor is csak pár retweet után már szexuális és rasszista szövegekkel inzultálták egymást. Először Angel Haze hívta szénszínű kurvának Bankset, aki ezután szexuálisan kezdte el húzni a másik előadót. Végül előkerültek a diss trackek is, először Angel Haze-től, aki még kedves kis fotót is csatolt az On The Edge-hez.

Szövegileg a dal kimerült az önigazolós pofázásban, aminek a lényege természetesen az, hogy Angel Haze mennyivel királyabb előadó, mint Banks. Utóbbitől nem kellett sokat várni, és a Machinedrum produceri munkásságát dicsérő No Problemsszel válaszolt.

Ennyi elég is volt Angel Haze-nek, hogy a lehető legprosztóbb módon küldje el Bankset melegebb éghajlatra a borzalmas minőségű Shut the Fuck Uppal.

Három dal elég volt, hogy a számtalan remek válaszdalt produkáló rapbeef műfajon belül a két előadónő elérje a kreativitásának határait, de mielőtt ez a balhé és hamar véget ért volna, beszállt a buliba Perez Hilton, a nyíltan homoszexuális celebblogger, akinél kevesebb embert utálnak jobban az amerikai sztárok. Hilton Angel Haze mellett foglalt állást, ami Azealia Banksnél kiverte a biztosítékot és egy zavaros kis köcsögnek nevezte a bloggert, a faggot szó homofób értelmében. Persze több se kellett a minden ilyen hasonlóra hiperérzékeny amerikaiaknak, és egy homoszexuális emberek jogait védő szervezet azonnal ráharapott a témára.

Ebből egy siralmas, minden élvezhetőségi faktorát elvesztő botrány kerekedett, ami már nem a két tehetséges rapper rivalizálásáról szólt, hanem arról, mennyire lehet homofób az ilyen kijelentés miatt Azealia Banks, aki egyébként nyíltan biszexuális. Banks kisasszony fiatal koránál fogva kicsit óvodás kezelte a helyzetet, és napokig magyarázta, nála mit is jelent a köcsög, és kikre érti ezt, például Perez Hiltonra, akitől máig nem is hajlandó elnézést kérni.

Ennyi, 2013-ban elég csak pár nap, hogy egy rapbalhéhoz, hogy aztán az érintettek a iPhone-jukon keménykedjenek, a hálószobájukban összerakjanak pár diss tracket, aztán szép lassan leégessék magukat. Ebből nem lesz hologram a halálotok után lányok, vegyetek példát inkább erről:


hiphop hír rap azealia banks angel haze



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása