2013.01.25. 14:32 – Lángoló Gitárok

A rasztafariánusok szerint Snoop gúnyt űz a vallásukból

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Snoop.jpgSnoop nagy rasztafári reinkarnálódásában mi is sokáig kételkedtünk, aztán pár dal és egy nagyon betépett videó után már kezdtük elhinni, hogy ez most halál komoly. Azonban vannak, akik szerint ez az egész csak egy reklámfogás a rapper részéről és az egész rasztafári vallásból csak a fűszívás részt vette át. A jamaicai raszta közösség szerint Snoop Lion egy nagy kamu és a rapper nem méltó az oroszlán megnevezésre. Bunny Wailer, Bob Marley zenekarának utolsó élő tagja szerint tisztességtelen és hazug, ahogyan Snoop a rasztafári közösség szimbólumait használja úgy, hogy semmilyen módon nem kötelezte el magát a közösség mellett. Az Ethio-Africa Diaspora Union Millennium Council - ami akár egy Flaming Lips-albumcím is lehetne - hétoldalas követelést küldött Snoopnak, amiben pénzt és morális támogatást követelnek tőle, nyílt bocsánatkérést a közösségtől és azt, hogy többé ne hívja magát Snoop Lionnek, aminek annak idején még a vallás egyik legmagasabb rendű papja nevezte el. Ha ezeket nem teljesíti a bírósághoz fordulnak, mivel véleményük szerint attól még nem lesz valaki rasztafári, hogy füvet szív és szereti Bob Marleyt.

Márpedig Snoop tép rendesen, csak is ez lehet az oka annak, hogy nemrég azt nyilatkozta, hogy szívesen megtanítaná a saját maga által edzett 8-9 évesekből álló amerikai foci csapat tagjait a helyes kenderhasználatra, nehogy később valami csúnya, rossz anyaggal adagolják túl magukat, ehhez pedig a Just a Plant: A Child's Story of Marijuana című könyvből olvasna fel.

Az üggyel kapcsolatban egyébként Snoop védelmére kelt Eli Roth színész is, aki együtt utazott Jamaikába a rapperrel és nem mellesleg ő rendezte azt a bizonyos nagyon stoner klipet is. Az már egy egészen más kérdés, hogy valószínűleg Roth sem lehetett elméje magaslatán, amikor a védőbeszédét azzal a sorral kezdte, hogy ő valójában csak egy kamuraszta, akinek mindössze egy darab Musical Youth-lemeze van, amin kizárólag csak a Pass the Dutchie című örökös spanglislágert hallgatja

Később azzal folytatta, hogy ellenben vele, Snoop nagyon komolyan veszi a rasztafarizmust, tényleg imádja Bob Marleyt és nagyon szeretne pozitív gondolatokat ébreszteni az emberekben, ezért is írt egy dalt a gyümölcsléről. Igen, a gyümölcsléről. Sajnos zenét ehhez még nem tudunk mutatni, viszont Snooppal és a gyümölcslével kapcsolatban feltétlenül ide kívánkozik ez a dal.


reggae hír snoop dogg



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása